Współpraca — Polska Sieć Serwerów na MCPE/MCBE/MCWindows 10 Edition

Nazwa projektu

KresMC - Polska Sieć serwerów MCPE

Cel

Stworzenie Polskiej Sieci serwerów MCPE która połączy graczy grających na wersjach MCPE 1.1+ ( 1.1+ -> 1.9+ [ najnowsza wersja będzie aktualizowana], serwer będzie wspierał Minecraft Pocket Edition, Minecraft Bedrock Edition i Minecraft Windows 10 Edition ).

Co udało nam się zrobić

Na ten moment mamy:
• Działający Silnik Pod Serwery;
• Pluginy na Minigry ( SkyWars, BlockParty);
• LobbyCore dla serwera;
• Parę przydatnych pluginów typu WorldEdit, itp…;
• Plugin umożliwiający widoczność czatu serwera na discordzie;

Plany

Jak już pisałem w celu… Mamy zamiar stworzyć Polską Sieć serwerów na Minecraft Pocket Edition. Być może za niedługo, zamiast minigier będziemy myśleć nad dodaniem trybów związanych z Survivalem.

Osoby/organizacje biorące udział (linki)

Brak

Osoby/organizacje które może wezmą udział (linki)

Nie wiadomo

Usługi z lvlup.pro których potrzebuję, aby zrealizować swój cel wraz z parametrami (GB RAM, sloty itp.)

• Serwer VPS 4GB RAM KVM+ — Na tym będzie stała sieć, jak i bot serwera na discordzie.
• Hosting WWW pakiet Standard — Warto by serwer miał swoją stronę internetową, na której mogły by się znaleść ważne informacje o serwerze, jak i forum, na którym gracze nieposiadający Discorda mogliby się kontaktować z innymi graczami, oraz pisać o występujących błędach na serwerze

Co mogę zaoferować w zamian

• Na naszym discordzie, stronie internetowej, jak i Fanpage’u na FaceBooku zamieścilibyśmy informację, że korzystamy z waszego hostingu i że jesteście naszym Sponsorem;
• Co 10 minut pojawiałaby się informacja na czacie serwera: “Nasz projekt wspiera lvlup.pro”

Dlaczego ten projekt jest unikalny? Opisz

Jak wiadomo większość Polaków grających w Minecraft ( inna wersja niż Java ) gra na zagranicznych serwerach, które umożliwiają granie z osobami, które mają te same wersje.
Nasz projekt był by wyjątkowy, ponieważ z tego, co wiemy w Polsce nie ma takiego serwera łączącego wersje 1.x , a na świecie udało mi się znaleźć zaledwie 3-5 serwerów które łączyły wersje, lecz te serwery miały lobby dla poszczególnych wersji i nie można było przenosić się na inne lobby, np.: wersja 1.1 - Lobby#1, 1.2 - Lobby#2 itd… a my byśmy zapewnili jedną sieć serwerów umożliwiającą granie z osobami o różnych wersjach.
Poza Minigrami Które wszyscy znają mamy w planach stworzyć parę minigierek “autorskich” - na żadnym serwerze Minecraft ( nieważne czy Java czy inne ) nie było by takiej samej.

Po co, skoro to na VPSie możesz mieć?

Jestem na nie, ni to innowacyjne, ni to napisane poprawnie po polsku (imo tego się nie da czytać).

2 polubienia

gdzie
jest
unikalnosc
???

@Fabian

@DoreK

Forum, jak i strona na VPS’ie zabierze sporo pamięci RAM, która jest cenna by nie było lagów na serwerach.

Jeśli chodzi o moją ortografię, interpunkcję itd… to za nią bardzo przepraszam. Mam dysleksję, która mi utrudnia życie. Staram się robić mało błędów. Jednak dzięki za zwrócenie uwagi, tekst został poprawiony.

Jeśli chodzi o innowację, to się z tobą nie zgadzam. Serwer korzystał by z napisanego przez nas silnika, który jak już mówiłem pozwalał by grać każdemu z każdym. Poza tym piszemy już dwie autorskie minigry dla serwera :blush:

Jestem na tak, ponieważ: Na pewno będę grał na serverze często, będę na nim także nagrywał.
Chciałbym grać na jakimś polskim serverze mcpe. Czekam tylko jak server już będzie :slight_smile:
Chyba tyle wystarczy

To super pomysł.
Serwer mi sie wydaje że będzie bardzo orginalny ,widać że starasz się to dopracować !
Ja jestem na Tak ! To super pomysł życze powodzenia

1 polubienie

tl;dr - NIE

Przejdźmy do sedna:

Na telefonie w minigry będzie bardzo ciężko grać, co do Windowsa 10 już trochę lepiej, ale i tak :-1:

Mogłeś coś więcej napisać, bo jak na razie to nie widzę powodu, aby społeczność dała :+1: (:-1:)

Jest to najtańszy pakiet KVM+, serio?

To jest przecież koszt 5 zł, tyle co butelka Coca Coli w sklepie (a z kodem rabatowym nawet mniej!).

Żodna wyjątkowość :man_shrugging: Teoretycznie można nawet połączyć wersję Java z PE/W10 poprzez plugin i nawet to całkiem działa.

Podsumowanie

Projekt nie jest unikalny, teoretycznie miesięczny wydatek to mniej niż 40zł, ogólnie w Polsce mało osób gra w MC na telefonach, na Windowsie 10 może trochę więcej, bo jednak kod za darmo dawali :confused:
Jestem na nie.

4 polubienia

Nic innowacyjnego, nie.

Mam wątpliwości co do użytkowników @Agniesia i @SettimeQ - dołączyli kilka godzin temu, możliwe że są to multikonta.
image
image
A jak nie multikonta, to na 100% są to znajomi @Mespi - bardzo nieuczciwe zagranie, powinno skutkować natychmiastowym odrzuceniem tematu.

5 polubień

@DoreK nie są to moi przyjaciele lecz gracze serwera :sweat_smile:

Każdy tak może napisać xD

gracze serwera który nie istnieje? :kappa: no ciekawe rzeczy opowiadasz

2 polubienia

@DoreK

Czy to nie może być normalne… że kiedyś serwer istniał pod inną nazwą i ma swojego Discorda, na którym teraz zbieramy graczy?

Dobra… Nie ważne… Jeśli kogoś to uraziło to proszę administratorów o zamknięcie tego tematu. Wrócę ze zmienioną propozycją. I bez graczy :sweat_smile:

Jeśli ktoś nie wierzy to mogę podać Discorda serwera

Prezentacja nie powala na kolana :wink:

Niema nic do pokazania póki co :wink:

A z tego co się orientuję to jest to dział dla Takich projektów co już coś mają i chcą się rozwijać ale…
( brakuje właściwej maszyny itp. )

A tu zero mul :wink:

NIE

Dla mnie pomysł ciekawy, lecz mógłbyś nam zdradzić więcej informacji nt. autorskich minigierek?
Widać, że macie pomysł z którego może coś być (szczególnie, że na MCPE jest mało ciekawych serwerów (Polskich)).

Wszystko da się wyćwiczyć i nie będzie problemu. Dlatego ja nie brałbym tego jako argumentu przeciw. (Poza tym twój komentarz jest łudząco podobny do komentarza DBanaszewskiego) :kappa:

No z tym to bym raczej się zastanowił, bo dla osób które znają się na tym jest to proste przygotować taki silnik, a z drugiej strony dla zielonych w tym temacie jest to kosmos, ale te minigierki jak dla mnie mogą w pewnym stopniu poprawić sytuacje.

Podsumowując jeśli udostępnicie owoce waszej pracy (np. kilka screenów) to myślę, że społeczność przychyli się do twojego projektu. Dzięki temu zobaczymy, że projekt nie jest kolejną obietnicą, która nigdy się nie spełni.

Na razie jestem NEUTRALNY (ale bardziej na TAK), jeśli zaobserwuje jakie kolwiek postępy zastanowie się nad zmianą decyzji.

1 polubienie

Jestem na nie. Za mało jest graczy na te wersje Minecrafta. Ogólnie mało informacji podałeś.

To już lepiej poprosić o jednego większego VPSa i postawić wszystko w jednym miejscu =)

1 polubienie

Nic nie stoi na przeszkodzie aby było ich więcej. Osoby, które posiadają oryginalną kopie gry dostają wersję Windows 10 Edition w cenie (no chyba, że masz pirata lub konto ze stron typu taniminecraft.pl - Najlepsze konta (nie)full-access). To jest tylko moje subiektywne zdanie, nie ma na celu nikogo urazić!

Nic w tym innowacyjnego… Minigames na MCPE?? Bardzo trudno by się grało a to by graczy zniechęcało jakby ciągle przegrywali. Minecraft W10 Edition… W sumie nie tak źle.

0 Kreatywności, a to że piszecie sami silnik to nie innowacyjność, nikt nie widzi tego kodu silnika więc to akurat nie ma nic do znaczenia

KVM GAME+ 4GB

Serio najtańszy VPS w ofercie LVLup’a?? Tylko ~50 zł i jest wasz z kodem rabatowym mniej (ja to na psc przeliczam to pp i przelew taniej)

Jestem na NIE :thonking:

Hmm… Nawet komentarza DBanaszewskiego nie przeczytałem. A ja napisałem co myślę.
Projekt ma 0 innowacyjności oraz kreatywności. Dużo sieci Minigames istnieje. Więc po co kolejne.

Ale to nie znaczy, aby skreślać projekt. Poza tym to nie jest wersja PC, tylko MCPE. I gdybyś czytał:

To wiedziałbyś, że nie tylko minigry. Jak już jesteśmy w Survivalu to chciałbym zobaczyć serwer oparty o The Forest.