Usługi OVH

Hej.
Przejrzałem ofertę OVH, ale mam kilka pytań co do posiadania tam konta;:

1. Czy trzeba mieć 18 lat, aby korzystać z ich usług?
  2. Co się stanie z nieopłaconą domeną?
  3. Co sądzicie o jakości usług tej firmy?

Tak, czasami przy zakładaniu konta poproszą o skan dokumentu tożsamości.

Wygaśnie :woman_shrugging: i trafi na listę możliwych do ponownego zakupu.

Miałem okazję korzystać z VPS’ów to była tragedia, bardzo wolno działały i lagowały, nie wiem jak z dedykami. Domeny mogę polecić.

2 polubienia

Zawieszenie – rozwiązanie umowy: https://www.ovh.pl/pomoc/dokumenty/szczegolowe_warunki_rejestracji_domen.pdf

Korzystałem tylko z VPS’ów i domen.
Jeśli chodzi o VPS’y, to meh. Ciągle były jakieś problemy, nie wspomnę o ochronie antyddos, a raczej praktycznie braku jej. (Możliwe, że coś się zmieniło przez ostatni ~rok)
Domeny trzymam w OVH do dziś i mogę polecić.

2 polubienia

mam 3 domeny od 3 lat .ovh najtańsze domeny jakie są ( 14.72 zł na początek, odnowienie 29.48 zł za 3 domeny co roku ) w perspektywie czasu najtańsze rozwiązanie ( jak już wspominałem gdzieś ) i zero problemów :smiley:

1 polubienie

Domeny tak, VPS to overselling i zerowy antyddos, usługi mailowe spoko. Hosting WWW tez daje rade.

Ja osobiście posiadam VPSa i kilka, jak nie kilkanaście domen.
Polecam obydwie usługi :slight_smile:

VPSy sprawują się dobrze (przynajmniej jak dla mnie), domeny są super =)

3 polubienia

Odpowiem tylko na jedno, ponieważ reszta została już wyczerpana.

Korzystam od dłuższego czasu, opłacam tam na dany moment kilkanaście domen (korzystając zarówno z serwerów DNS od ovh - działają bezproblemowo, jak i zewnętrznych - w celu łatwiejszej obsługi hostingów www).
Posiadam tam również usługę hostingu WWW - działa bezproblemowo.
Co do serwerów dedykowanych - przykładem jest lvlup, który korzysta z ich infrastruktury. Jak widzimy, wszystko działa.

2 polubienia

Dzięki. Ostatecznie zdecyduje się na domenę od nich. Tylko która lepsza .ovh czy .pl?

Zdecydowałem się na .pl
Tylko ile się czeka (tak zazwyczaj), aż pojawi się ona w panelu. Zapłaciłem przez PayU, płatność zatwierdzona, ale nie mam jej jeszcze w panelu. Ani żadnego śladu po płatności.

Wpierw musi byc dodana do rejestru, etc. etc. Zazwyczaj trwa to dwie, trzy godzinki, czasem krocej.

Chyba że pierwszą płatność weryfikują ręcznie - ja tak miałem w przypadku rejestracji pierwszej .eu oraz pierwszej .com. U mnie trwało to 2 dni robocze.
Cierpliwość jest złotem w IT :slight_smile:

1 polubienie

Dzięki. Z tego co widzę moja domena już działa