Hej.
Przejrzałem ofertę OVH, ale mam kilka pytań co do posiadania tam konta;:
- Czy trzeba mieć 18 lat, aby korzystać z ich usług?
- Co się stanie z nieopłaconą domeną?
- Co sądzicie o jakości usług tej firmy?
Hej.
Przejrzałem ofertę OVH, ale mam kilka pytań co do posiadania tam konta;:
Tak, czasami przy zakładaniu konta poproszą o skan dokumentu tożsamości.
Wygaśnie i trafi na listę możliwych do ponownego zakupu.
Miałem okazję korzystać z VPS’ów to była tragedia, bardzo wolno działały i lagowały, nie wiem jak z dedykami. Domeny mogę polecić.
Zawieszenie – rozwiązanie umowy: https://www.ovh.pl/pomoc/dokumenty/szczegolowe_warunki_rejestracji_domen.pdf
Korzystałem tylko z VPS’ów i domen.
Jeśli chodzi o VPS’y, to meh. Ciągle były jakieś problemy, nie wspomnę o ochronie antyddos, a raczej praktycznie braku jej. (Możliwe, że coś się zmieniło przez ostatni ~rok)
Domeny trzymam w OVH do dziś i mogę polecić.
mam 3 domeny od 3 lat .ovh
najtańsze domeny jakie są ( 14.72 zł na początek, odnowienie 29.48 zł za 3 domeny co roku ) w perspektywie czasu najtańsze rozwiązanie ( jak już wspominałem gdzieś ) i zero problemów
Domeny tak, VPS to overselling i zerowy antyddos, usługi mailowe spoko. Hosting WWW tez daje rade.
Ja osobiście posiadam VPSa i kilka, jak nie kilkanaście domen.
Polecam obydwie usługi
VPSy sprawują się dobrze (przynajmniej jak dla mnie), domeny są super =)
Odpowiem tylko na jedno, ponieważ reszta została już wyczerpana.
Korzystam od dłuższego czasu, opłacam tam na dany moment kilkanaście domen (korzystając zarówno z serwerów DNS od ovh - działają bezproblemowo, jak i zewnętrznych - w celu łatwiejszej obsługi hostingów www).
Posiadam tam również usługę hostingu WWW - działa bezproblemowo.
Co do serwerów dedykowanych - przykładem jest lvlup, który korzysta z ich infrastruktury. Jak widzimy, wszystko działa.
Dzięki. Ostatecznie zdecyduje się na domenę od nich. Tylko która lepsza .ovh czy .pl?
Zdecydowałem się na .pl
Tylko ile się czeka (tak zazwyczaj), aż pojawi się ona w panelu. Zapłaciłem przez PayU, płatność zatwierdzona, ale nie mam jej jeszcze w panelu. Ani żadnego śladu po płatności.
Wpierw musi byc dodana do rejestru, etc. etc. Zazwyczaj trwa to dwie, trzy godzinki, czasem krocej.
Chyba że pierwszą płatność weryfikują ręcznie - ja tak miałem w przypadku rejestracji pierwszej .eu
oraz pierwszej .com
. U mnie trwało to 2 dni robocze.
Cierpliwość jest złotem w IT
Dzięki. Z tego co widzę moja domena już działa