Tytuł posta : Dziwny problem na VPS Kvm (GameTracker) TS3

Cześć

Na wstępie przepraszam za duble posta tamten mi się przez przypadek wysłał nie tak jak chciałem

Na VPS’ie mojej koleżanki jest zainstalowany serwer TS3, chciała by serwer był widoczny w GameTracer więc pomogłem jej go tam dodać.

Problem jest tylko tak że nie dodaje serwera do GameTrackera mimo wykonanych czynności :

-Dodanie IP do whitelisty ts3
-dodanie IP gametrackera do wyjątków firewala
-Permisje zostały też ustawione

Nadal serwer nie jest widoczny

Posiadam swojego VPS na innym hostingu i tam tez zainstalowałem na próbę serwer ts3 i ustawiłem tylko wymagane uprawnienia grupie quest i dodałem od razu serwer do game trackera ( dodawając wcześniej IP GT do whitelisty) i na tym VPS wszystko działa serwer jest widoczny.

Wiec dodatkowo jeszcze kupiłem w promocji serwer KVM FR na lvlup i tam tez zainstalowałem tak samo ts3 jak u siebie i też wszystko działa.

Koleżanki serwer to KVM PL 6 GB Upryze

Dodam tylko że na tych 2 VPS’ach ode mnie nie musiałem dodawać nic do firewala tylko do whitelisty ts3

Już nie mam pomysłu co może być nie tak.

Jesteś pewny że uwzględniasz wszystkie IP Gametrackera w firewall,iptables,whitelist ?

Pamiętaj że IP muszą być odblokowane dla portu query 10011 chyba że zmieniłeś na inny, dodatkowo możesz pokazać jaki błąd wyrzuca gametracker

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.