[Ts3][SinusBot] Problem

Witam,
posiadam nietypowy problem. Postawiłem sinusbota na waszym serwerze VPS, lecz gdy puszczam jakikolwiek stream, to owszem, bot gra, lecz strasznie przerywa, mogę wiedzieć dlaczego? :confused:

W jakim sensie przerywa? może vps jest przeciążony :slight_smile:

Tak, też nie raz miałem taki problem na OpenVZ, a nawet KVM - wirtualizacja nie ma nic do znaczenia, chodzi tutaj o obciążenie i procesy na danej maszynie. Gdy słuchałem sobie radia i nagle serwer minecrafta restartował się i zużywał ~30% procesora i pobierał dane z dysku, wystąpiły ścinki, zgrzytanie radia od bota. Sprawdź użycie procesora oraz procesy na VPSie, to jest kwestia tego. Najlepiej jest sinusbota odizolować, np. na innym VPS, ale to już kosztowniejsza sprawa.

Zaden serwer mc ni stoi w tym momencie. Tylko bot i przerywa =/
EDIT: Dołączam screena z włączonym radiem. http://screenshot.sh/m7wcSONM2RW2E
Jeżeli podchodzi to pod reklame, to przepraszam i proszę usunąc.

Żadna reklama, nawet adresu TSa nigdzie nie widze, a adres VPSa (na górze konsolki putty :stuck_out_tongue:) nikomu się nie przyda xD
Po pierwsze, nie uruchamiaj z ROOTa, stwórz konto sinusbot i nadaj uprawnienia.
Masz najnowszą wersję sinusa pod linux?
Co masz odpalone na VPS? Tj. np. apache2, mysql server, sinusbota, jakis inny serwer?

Po pierwsze od kiedy to co można odpalić na koncie user odpala się na koncie root (bezpieczeństwo etc. itp.)

A po drugie jak stosowałeś się do tego

to nie ma bata żeby nie działało ( chyba że to stawiane na docker? ale i do tego jest poradnik na forum )

@LinGruby Wszystko instalowałem tak jak należy. Po prostu na bocie z hostingu streama nie przerywa, a na tym bocie, z vpsa przerywa transmisje, sa lekkie scinki. Mowicie zeby bota uruchomic ze strony usera?

@refresh

1 polubienie