SNet - Polska mini-sieć serwerów Minecraft
Cześć!
Dzisiaj przychodzę do was z moim pomysłem na mini-sieć serwerów Minecraft. Zamysł tego projektu jest stworzenie malej, przyjaznej graczom sieci serwerów, które tworzone są specjalnie z myślą o każdym graczu. W sieci, kazdy gracz bez względu na wiek, płeć, narodowość itp. będzie ciepło przyjęty przez skromna administracje i będzie mógł cieszyć się przyjemna, spokojna rozgrywka z przeróżnymi atrakcjami. Siec bazuje również na płatnych rozwiązaniach, których jak na ten moment mamy ok 10-ciu, dzięki czemu mogę więcej zaoferować. Oczywiście z biegiem czasu planuje oprzeć, siec głównie na płatnych rozwiązaniach.
Tryby znajdujące się w sieci
- SkyBlock - Gotowy do gry!
- Freebuild - W trakcie…
- Prison - W trakcie…
SkyBlock
Zdaje sobie sprawę z tego, z ten tryb znajduje się w prawie każdej sieci, lecz zazwyczaj są one takie same. Ja postanowiłem stworzyć ten tryb troszeczkę inaczej, według własnego pomysłu. Moim celem było stworzenie prostego skyblocka, który nie zabije prawdziwego sensu gry, jakim jest sandbox i exploring. Tryb posiada również własną specyficzna ekonomie, która na pierwszy rzut oka może zdawać się trochę przesadzona, lecz wbrew pozorom jest ona dostosowana do tak, aby gracz nie poczuł się, jak na serwerze Hardcore.
Freebuild
Jest to jeden z moich ulubionych trybów, które wspominam jeszcze z czasów Minecrafta 1.5.2. Mimo iz ten tryb wystepuje teraz w nieco innej wersji, ja będę chciał zachować tradycje sieci i zrobić go w takim stylu, w jakim go zapamiętałem. Nie oznacza to jednak, że zrezygnuje z nowoczesnych rozwiązań.
Prison
Wybrałem ten tryb do sieci, ponieważ został on już trochę zapomniany a był jednym z ciekawszych trybow, dlatego moim celem będzie pokazanie, ze pomimo upływu czasu ten tryb może dalej istnieć.
Dodatkowe zalety
- Siec posiada automatyczne logowanie graczy premium, dzięki czemu osoby z oryginalna kopia gry nie będą musiały wpisywać zbędnych komend.
- Skoro o graczach premium mowa, to wypadałoby powiedzieć, ze serwer posiada również ochronę kont premium, przez co żaden gracz non-premium nie wejdzie na wasze konto!
- Pomyślałem również o sytuacjach awaryjnych i zaopatrzyłem serwer w system przywracania ekwipunku (backup inventory). Wiem, że rozwiązanie to stosuje się na serwerach EasyHC, jednak wole dmuchać na zimno.
- Cichy system AntyCheat, zapewni przyjemną grę bez oszustów.
Nasze namiary
Strona WWW: Znajduje sie tutaj
Discord: Jest tutaj
Startujemy 19 lipca 2019 roku o godzinie 13:30! (Zalecamy grę na wersjach 1.8 - 1.12.2)
O godzinie 14:00 rozpocznie się event powitalny (Parkour & Climbing), a do wygrania 3x voucher VIP na 14 dni.