SNet - Przyjazna graczom mini-sieć serwerów Minecraft

logo

SNet - Polska mini-sieć serwerów Minecraft

Cześć!
Dzisiaj przychodzę do was z moim pomysłem na mini-sieć serwerów Minecraft. Zamysł tego projektu jest stworzenie malej, przyjaznej graczom sieci serwerów, które tworzone są specjalnie z myślą o każdym graczu. W sieci, kazdy gracz bez względu na wiek, płeć, narodowość itp. będzie ciepło przyjęty przez skromna administracje i będzie mógł cieszyć się przyjemna, spokojna rozgrywka z przeróżnymi atrakcjami. Siec bazuje również na płatnych rozwiązaniach, których jak na ten moment mamy ok 10-ciu, dzięki czemu mogę więcej zaoferować. Oczywiście z biegiem czasu planuje oprzeć, siec głównie na płatnych rozwiązaniach.

Tryby znajdujące się w sieci

• SkyBlock - Gotowy do gry!
  • Freebuild - W trakcie…
  • Prison - W trakcie…

SkyBlock
Zdaje sobie sprawę z tego, z ten tryb znajduje się w prawie każdej sieci, lecz zazwyczaj są one takie same. Ja postanowiłem stworzyć ten tryb troszeczkę inaczej, według własnego pomysłu. Moim celem było stworzenie prostego skyblocka, który nie zabije prawdziwego sensu gry, jakim jest sandbox i exploring. Tryb posiada również własną specyficzna ekonomie, która na pierwszy rzut oka może zdawać się trochę przesadzona, lecz wbrew pozorom jest ona dostosowana do tak, aby gracz nie poczuł się, jak na serwerze Hardcore.

Freebuild
Jest to jeden z moich ulubionych trybów, które wspominam jeszcze z czasów Minecrafta 1.5.2. Mimo iz ten tryb wystepuje teraz w nieco innej wersji, ja będę chciał zachować tradycje sieci i zrobić go w takim stylu, w jakim go zapamiętałem. Nie oznacza to jednak, że zrezygnuje z nowoczesnych rozwiązań.

Prison
Wybrałem ten tryb do sieci, ponieważ został on już trochę zapomniany a był jednym z ciekawszych trybow, dlatego moim celem będzie pokazanie, ze pomimo upływu czasu ten tryb może dalej istnieć.

Dodatkowe zalety

• Siec posiada automatyczne logowanie graczy premium, dzięki czemu osoby z oryginalna kopia gry nie będą musiały wpisywać zbędnych komend.
  • Skoro o graczach premium mowa, to wypadałoby powiedzieć, ze serwer posiada również ochronę kont premium, przez co żaden gracz non-premium nie wejdzie na wasze konto!
  • Pomyślałem również o sytuacjach awaryjnych i zaopatrzyłem serwer w system przywracania ekwipunku (backup inventory). Wiem, że rozwiązanie to stosuje się na serwerach EasyHC, jednak wole dmuchać na zimno.
  • Cichy system AntyCheat, zapewni przyjemną grę bez oszustów.

Nasze namiary
Strona WWW: Znajduje sie tutaj
Discord: Jest tutaj

Startujemy 19 lipca 2019 roku o godzinie 13:30! (Zalecamy grę na wersjach 1.8 - 1.12.2)
O godzinie 14:00 rozpocznie się event powitalny (Parkour & Climbing), a do wygrania 3x voucher VIP na 14 dni.

3 polubienia

Chyba nie tak to działa…

2 polubienia

Tak… Paski są trochę upośledzone, ale pracuje nad tym. :smile:
edit: Powinno być lepiej.

Aż 90% a sklep z vmcshop i a strona glowna template

Logo wycinane z painta (chodzi o te biale nie wyciete elementy)

1 polubienie

Większą wagę przykładałem do serwera samego w sobie. Logo w gimpie.

Dodatkowo posiadacie darmowa domene. Wydaje mi się ze serwer jest nastawiony na zysk i robiony jak najtaniej i na szybko. Wszedlem na serwer nic ciekawego typowy skyblock. Po co statystyki programowania java na stronie skoro nie macie nic autorskiego? https://i.imgur.com/YgCyzkq.png

1 polubienie

Dziękuje za opinie, jednak nie zgodzę się z nią w 100%. Sam potępiam takie serwery, wiec nie tworzyłbym takiego.

Swoją drogą z tego co kojarzę to ta strona jest z forum spigot :smiley:
Nawet sobie link znalazłem :stuck_out_tongue: https://www.spigotmc.org/resources/minecraft-server-overview-page-staff-page-★-fully-responsive-★-html-css.48577/

I co z tego?
Strona jest do używania, więc po co się czepiacie? :angry:

A co do serwera: Miło się gra, życzę powodzenia. :wink:

3 polubienia

Dzięki za wszystkie opinie.

Zasoby z Spigotmc są po to aby ich używać.

Będzie jeszcze lepiej. Na weekend planuje jakiś event zrobić. A na tygodniu dodać coś nowego.

1 polubienie

Uważam że określanie swoich umiejętności w procentach jest zwykłym idiotyzmem niemającym żadnego sensu i pokrycia. Wszystko się rozwija i ma multum możliwości, o których pewnie nie masz pojęcia. Takie cyferki to mogą sobie łykać 10 latki, nie poważni ludzie. To tak, jakbym powiedział, że potrafię matematykę w 60%, nie mając pojęcia o wielu jej dziedzinach czy coś xD

2 polubienia

Hmmm. Każdy ma swój sposób. Pamiętaj też, że są to wartości szacowane, i nie są do konca precyzyjne. Na moim Github znajduje się kilka projektów. Tak naprawdę nie przywiazywalbym wagi do tych pasków.

@SP24 jeżeli ty do nich byś nie przywiązywał uwagi to po co one?
Tak jak @DoreK powiedział, dodawanie jakiś pasków “skili” nie ma sensu gdyż każdy developer rozwija się przez całą swoją karierę i ograniczanie się do jakiś %% to głupota, gdyż ich koniec/100% raczej nie będzie miał końca.
Tym bardziej wypisywanie ogólnikowo w jakim języku lub jakiej platformie się pisze to także głupota, ponieważ możesz umieć coś tam pisać w języku Java, ale nie będziesz potrafił wykorzystać pewnych bibliotek z dobrymi praktykami, albo zbudować dobrej struktury aplikacji, gdyż aplikacja to nie tylko sam kod, ale też struktura.

Na ile %% określasz swoje umiejętności w tworzeniu serwera mc, konfiguracji wtyczek i budowę jego mapy? :kappa:

Dalem je, aby strona nie byla zbyt pusta.

Czyli wrzucasz zbędne i głupie/idiotyczne elementy strony, tylko po to, aby ją wypełnić?
Wyrzuć je i zrób coś, co dobrze wygląda, ale nie próbuj na siłę wypełniać pustki :smiley:

4 polubienia

Strasznie budżetowy projekt jak masz domene z rozszerzeniem .tk

Szczerze mówiąc, jak już i tak odchodzimy od tematu, to osobiście wolę .tk niż .ovh.
Wydawanie pieniędzy na niepraktyczne rozszerzenie jakim jest .ovh tylko po to, żeby zaprezentować je jako “domena płatna”, mija się z celem… już lepiej zainwestować w popularne .pl, .com czy .net.

1 polubienie

Ja proszę o ukaranie użytkownika Bump za ten post wyżej, który nie wnosi nic do tematu A ma na celu obrazę pewnej osoby.

Jednak trudno się z tym użytkownikiem w tym przypadku nie zgodzić :kappa:

<antyofftopic>
Kiedy planowany start pozostałych trybów?
</antyofftopic>

3 polubienia

Planujemy jak najszybciej jednak nie wiem jak się wszystko potoczy.