Serwer TS3 się nie włącza

,

Przy wpisaniu komendy na status pokazuje mi sie "server seems to have died.
Logi:
2016-06-01 22:14:37.038017|INFO |ServerLibPriv | | TeamSpeak 3 Server 3.0.11.4 (2015-08-18 13:30:34)
2016-06-01 22:14:37.038104|INFO |ServerLibPriv | | SystemInformation: Linux 2.6.32-45-pve #1 SMP Wed Mar 30 12:22:08 CEST 2016 x86_64 Binary: 64bit
2016-06-01 22:14:37.038145|INFO |ServerLibPriv | | Using hardware aes
2016-06-01 22:14:37.038711|INFO |DatabaseQuery | | dbPlugin name: SQLite3 plugin, Version 2, ©TeamSpeak Systems GmbH
2016-06-01 22:14:37.038745|INFO |DatabaseQuery | | dbPlugin version: 3.6.21
2016-06-01 22:14:37.038992|INFO |DatabaseQuery | | checking database integrity (may take a while)
2016-06-01 22:14:37.050645|INFO |SQL | | db_CreateTables() tables created
2016-06-01 22:14:37.171050|WARNING |Accounting | | Unable to find valid license key, falling back to limited functionality
2016-06-01 22:14:37.671234|ERROR |Accounting | | local accounting reports an already running instance, instance will shutdown
2016-06-01 22:14:37.671299|ERROR |ServerLibPriv | | Server() error while starting servermanager, error: instance limit reached
Czytałem że trzeba zarejestrować licencje non-profit, jednak nie mam zamiaru jej robić, bo nawet nie mam strony www :slight_smile:

Nie uruchamiasz czasem innej instancji na innym serwerze? Wygląda na to, że nie może się połączyć z serwerem sprawdzającym licencji. TS jest bardzo restrykcyjne i byle jakie naruszenie licencji powoduje przerwę w działaniu serwera TS.

innej instalacji na innym serwerze? tzn?

Nie instalacji a instancji. Jest znaczna różnica.
Chodzi o to że nie mogą być włączone dwa serwery TS3 jednocześnie.
Drugi serwer TS3 się nie włączy jeśli wykryje że jeden już jest włączony.

A no chyba że tak. Nie, nie ma na nim żadnego innego ts3. Tylko ten jeden

Jeśli to Twój prywatny serwer i nie kupiłeś żadnej licencji, to po prostu usuń plik licence.dat

nadal “server seems to have died”

@jestemmichal123 takie głupi pomysł mi się nasunął jakbyś postawił wersję 3.0.12.4 a nie starszą 3.0.11.4 :grin:

Próbowałem najnowszą wersje, ale i tak nic. Ale spróbuje ponownie :wink:

Tylko wywal wszystko po starej wersji

< tu był zrzut ekranu z widocznym adresem IP oraz danymi do query >

Jak zawsze, nie ma tego kodu który trzeba wpisać, po wpisanu komendy na status - “Server seems to have died.” W logach też nic nowego.

Edit by SystemZ staraj się na przyszłość nie pokazywać dość wrażliwych danych publicznie :slight_smile:
Było hasło do query, ale co z tego, skoro i tak nie działa? :slight_smile:

Zaufaj mi że tak jest bezpieczniej, sam fakt IP serwera oraz ID mogą prowadzić do złych rzeczy.

Tak, wiem. Przez jakąś minute szukałem ip na screenie i faktycznie nie zauważyłem za pierwszym razem i zapomniałem :wink:

Zmieniłem dział na TS