Parę minut temu ok. 5-10min. Został przerwany mój VPS KVM Game PRO.
Było coś podobnego jak miałbym wykonać “Restart” maszyny w panelu… Jednakże tego nie wykonywałem.
Po czym… Próbowałem się połączyc ze stroną lvlup.pro i również nie działała… Tak samo OVH.com.
Btw. Internet działał ;3
Z tego co wiem, to lvlup jeszcze nie wprowadzili polską lokalizację serwerów.
Pytanie:
Jak już lvlup wprowadzi polską lokalizacje to serwery zostaną zmienione w Polską lokalizację czy bedzie trzeba kupić nową maszyne z polską lokalizacją?
Jeden z klientów VPS na węźle przyjmował bardzo dużo ruchu który próbowałem zmniejszyć lecz po kilku minutach w trosce o innych klientów musiałem do czasu ustąpienia większej ilości ruchu odłączyć go od sieci, przywróciło to stabilność sieci na węźle.
Wygląda na to że panel v2 jest dość wrażliwy na niedostępności węzłów i czasami chwilowo może to mieć na niego wpływ. Mam nadzieję że udało się już to rozwiązać w v3, byłbym wdzięczny gdyby ktoś mógł to sprawdzić w przyszłości przy okazji w takich wypadkach aby mieć pewność.
W jednym z ticketów odnośnie tego zdarzenia otrzymałem dwa pytania
Czy błąd który wczoraj wystąpił został już naprawiony i nigdy się nie powtórzy?
Jak widać zdarzenie trwało około 22 minuty więc sądzę że można uznać to za naprawione.
Czy się nie powtórzy? No cóż, gwarancja jest taka jak w regulaminie usługi.
Tutaj obietnica regulaminu jest dopełniona. W tym wypadku wykorzystany czas na awarie w skali miesiąca to 0,76%, czyli do 100% raczej daleko
Tak samo jak nikt nigdy nie zagwarantuje braku korków na drodze czy bycia zdrowym przez cały czas, tak samo ciężko o gwarancję 100% dostępności łącza.