PROJEKT - BestMINE.pl

Witam wszystkich!

Mam na imię Adrianna, mam 20 lat. Zwracam się z prośbą o rozpatrzenie projektu, który opiszę poniżej. Poszukuję hostingu gier/vps/serwera dedykowanego, który oferowałby płynną, stabilną rozgrywkę z odpowiednią ochroną anty ddos. Dlaczego na to szczególnie patrzę opiszę w części dalszej.

Coś o mnie:

Interesuję się sportem, prowadzę aktywny tryb życia i zawodowo gram w piłkę nożną. Prowadzę serwery od 2014 roku. Mam na prawdę duże doświadczenie wszystkiego nauczyłam się sama. Osiągały one lepsze i gorsze wyniki. Wiem czego oczekują gracze i jak sprostać im wymaganiom, bo w samego minecrafta gram ponad 8 lat. Jestem osobą ambitną, kreatywną i pracowitą z wielką wizją na przyszłość. Dodatkowo mogę powiedzieć, że sama prowadzę kanał na YouTube, który posiada aktualnie ponad 14000 widzów. Przyszedł czas kiedy moje ambicje sięgają wyżej niż 200-300 graczy na start (które zawsze miałam do tej pory). Zrobiłam przerwę i chcę wrócić, ale budżet nie pozwala na zainwestowanie kilku set zł, aby zrealizować owy projekt.
Mam w planach zorganizować reklamy u youtuberów +100 000 widzów.

Projekt:

Nad aktualnym projektem pracuję już czwarty miesiąc. Na poprzednie projekty po prostu nie miałam czasu dlatego je zaniedbałam. Teraz wszystko się zmieniło i mogę zajmować się tym co uwielbiam robić. Cały projekt będzie pod domeną BestMINE.PL. Serwer posiada już własny kanał na YouTube na którym będą wszelkie informacje o zmianach i nowościach, rekrutacjach czy też eventach i relacjach z nich. Myślę, że to fajny sposób na integrację z widzami, coś co mało serwerów prowadzi. Oprócz tego został założony instagram serwerowy, a w przyszłości zostanie zrobiona grupa na fabebooku dla graczy. A teraz więcej szczegółów. Wszystkie tryby, które tworzę odbiegają od ogólnie przyjętych norm przez co różnią się od standardowych trybów tego typu. Każdy robię na swój sposób, aby urozmaicić rozrywkę.

Dokładniej:

Wersja serwera: 1.8-1.12

Jakie tryby są już gotowe i czekają na start:

• SkyBlock (z większymi enchantami niż podstawowe, mnóstwem dodatków typu śluby, wybór płci, rozbudowana topka wysp, borderami terenu wyspy, dropem z kamienia i wiele więcej)

• MegaDrop (wszystko napisane od zera, na pierwszej edycji było ponad 200 graczy, dodane zostały zloty jak w Fortnite, pojedynki jakich nie ma po prostu nigdzie i inne)

• IronPvP (inaczej chestpvp, mój innowacyjny pomysł na ten tryb tylko i wyłącznie na żelazne ekwipunki)

W trakcie tworzenia są:

• RPG

• Creative

• PractisePVP

• Czysty survival z działkami

• Minigry

Mogłabym się rozpisywać o wszystkich trybach, ale to nie ma sensu dlatego przejdźmy dalej.

Wizja na przyszłość:

W przyszłości pragnę osiągnąć wynik minimum 1000 graczy w ciągu dnia i dwa razy więcej w weekendy. Taki jest mój plan i jest on jak najbardziej realny, ale tylko z pomocą hostingów mogę to osiągnąć.

Czego poszukuję:

• Serwera, który pomieściły około 300 graczy na start bez problemów. (Nie jestem w stanie określić dokładnych parametrów ze względu na to, że przy takiej liczbie graczy w dużej mierze zależy od procesora czy też ramu)

• Ochronny anty ddos na dobrym poziomie (ze względu na to, że zawsze spotykam się z osobami, które do tej pory w ten sposób strasznie mi ciążyły).

• Pomocy w kwestiach technicznych w razie problemów.

Co mogę zaoferować:

• Reklamować hosting na YouTube (kilka tysięcy wyświetleń na filmach)
• Reklamować hosting na forum / grupach na fb / instagramie
• Nagrać specjalny film zachęcający do korzystania z tego hostingu, prezentację jego
• Dać automatyczne wiadomości na czacie “serwer sponsorowany przez lvlup.pro” czy coś tego typu

Dziękuję za przeczytanie, wszelkie pytania proszę kierować poniżej.

Pozdrawiam, właścicielka projektu.

BestMiNe.PL

1 polubienie

Jestem za! Znam osobe i wiem, ze jest w stanie osiagnac duzo :slight_smile:.

1 polubienie

Mój głos jest na nie. Nie widzę tu nic, co wyróżniałoby się na tle innych tego typu serwerów.
LVLup celuje w unikalność, a nie w powtarzalność.

2 polubienia
  1. Brak zastosowania do wzoru
  2. Nic innowacyjnego
    Jestem na nie
1 polubienie

Nie rozumiem zacytowania “wersji serwera” ponieważ to chyba oczywiste, że każdy serwer ma taką wersję i tutaj nie ma jak czegokolwiek innego wymyślić.
Jest sens opisywania każdego trybu pokolei?
Wszystko można zobaczyć na filmach, które są na kanale serwera. Cechuje w unikalność i takie właśnie są wszystkie serwery, które tworzę. Jeżeli miałabym opisać każdy po kolei nie starczyłoby tutaj miejsca. Chodzi o przedstawienie projektu wizje na przyszłość i cały zamysł.

Zły tok myślenia. Precz ze starociem, najnowsza wersja to 1.13.2 i tylko na najnowsze wersje powinny być serwery =)

Nie, bo wszyscy je znają. Powtarzam: wszyscy je znają. Przynajmniej, do póki…

Nie, chodzi o przedstawienie unikalności. Widać, że nie zajrzałaś do wzoru.
Tym bardziej jestem na nie :slight_smile:

1. " Odnośnie samej dyskusji, osoby oceniające projekt proszone są o NIE komentowanie formatowania czy wyglądu podania. " - cytat z tematu o współpracy.
  2. Opisywanie każdego trybu osobno minęło by się z celem, ja jednak zostaję przy tym, że to co tworzę jest innowacyjne, bo nie są ta tryby oparte na tym co tysiące innych.

Ty sądzisz, że to działa tak:
Siema jestem XYZ i robię 21039 trybów i są one innowacyjne! Proszę o współpracę. ?
Niestety jesteś w błędzie :slight_smile:

Niestety nie wszystko jest się w stanie stworzyć na chwilę obecną na tą wersję niestety. A trzeba też patrzeć na to co gracze wybierają i na jakich wersjach lubią grać. Nie ma obecnie serwerów, które by osiągnęły coś i osiągają na najnowszej wersji :wink:

Pozwolę zacytować sobie pewien fragment w temacie o współpracę " Odnośnie samej dyskusji, osoby oceniające projekt proszone są o NIE komentowanie formatowania czy wyglądu podania." jak najbardziej zajrzałam :wink:

Nie oceniam formatowania ani wyglądu, tylko treść :wink: A tu ewidentnie brakuje kilku rzeczy, które znajdują się we wzorze.

Nie twierdzę, że tak to działa. Twierdzę, że jak ktoś ma plan, pomysł na cały projekt. Wszystko dopracowane to może się starać o pomoc.

Czego np. brakuje? Twierdzę, że jednak wszystko zawarłam tylko w innej postaci. :slight_smile:

Czyli według Ciebie innowacyjność to:

Po prostu sądzisz, że jak zrobisz jakiś tryb, i zmienisz w nim coś, to jesteś innowacyjna. Tak to nie działa.

Osoby/organizacje biorące udział (linki)

Osoby/organizacje które może wezmą udział (linki)

Usługi z lvlup.pro których potrzebuję aby zrealizować swój cel wraz z parametrami (GB RAM, sloty itp)

Odpowiedziałam na ten punkt.

Nie mam takich osób, więc tych punktów nie zawarłam w temacie.
Robię to na razie sama dlatego też podpisałam się na końcu jako “Właścicielka”.

Gdzie? Bo nie widzę dokładnych parametrów :wink:

Dlatego należy zastosować wzór i w takich punktach poinformować o takiej sytuacji :slight_smile:

W jaki sposób mam podać parametry nie znając procesora chociażby na którym serwer ma stać. Napisałam “• Serwera, który pomieściły około 300 graczy na start bez problemów. (Nie jestem w stanie określić dokładnych parametrów ze względu na to, że przy takiej liczbie graczy w dużej mierze zależy od procesora czy też ramu)”

Oferta lvlup.pro dostępna jest dla wszystkich. Proszę bardzo, dobry procesor i anty-ddos: https://lvlup.pro/oferta/vps-kvm-game-pro/

To nie problem hostingu, tylko Twój. To Ty dobierasz parametry, a w przypadku braku zasobów prosisz o ewentualne ich powiększenie. SystemZ jasnowidzem nie jest i nie wywróży ile potrzebujesz zasobów.

Poza tym skąd wiesz, że będzie 300 osób? Jakiś innowacyjny (jak cały projekt) sposób przewidywania? :slight_smile:

“W trakcie tworzenia są: Creative, RPG, PractisePVP, Czysty survival z działkami, Minigry”.

Powiedz mi gdzie tutaj widzisz jakiekolwiek innowacje?

Stanowcze NIE. Nic nowego, poprzednie serwery nie były ani trochę dopracowane.

IMO to tylko kolejne EasyHC, survival (Admin daj działkę :kappa:), bedwarsy i inne skyblocki. Takie serwery już są, ale my celujemy w unikalność - zajrzyj w zaakceptowane projekty i potem sprawdź czy Twój pomysł jest równie dobry co innych.

Ponieważ około tyle było na startach poprzednich edycji :slight_smile:

Ale prościej byłoby osobiście takie rzeczy po prostu domówić i dojść wspólnie do wniosku, bo co z pisania parametrów “na oko”