Problem z prefixami w minecraft - plugin essentials

Cześć!

Używam pluginów essentials, luckperms i funnyguilds. Zmienne w essentials mam ustawione tak:

format: '{PREFIX} {TAG}{POINTS}{DISPLAYNAME} {MESSAGE}',
bo prefix sam z siebie nie działał. Myślałem że dodanie zmiennej {PREFIX} to naprawi, ale nadal nic. Pomoże mi ktoś z tym? Z góry dziękuję

Masz na myśli wyświetlanie nazwy grupy, tak? Zrób osobny format dla każdej. Ja mam ustawione tak:

group-formats:
default: ' &8(&7GRACZ&8) &f{DISPLAYNAME}&8: &f{MESSAGE}'
vip: ' &8(&eVIP&8) &f{DISPLAYNAME}&8: &f{MESSAGE}'
svip: ' &8(&6SVIP&8) &f{DISPLAYNAME}&8: &f{MESSAGE}'

Dodatkowo możesz kolorami ładnie manipulować sobie, osobno ustawić.

1 polubienie

Niby działa, ale ja mam rangę wlasciciel i i tak mam Gracz.

I jeszcze po wpisaniu komendy na informacje o graczu nie ma parent, a permisje z grupy działają.

Dodam, że na 1.15.2 wszystko działało bez group-formats

Domyślnie rangi w luckperms są zapisywane małymi literami, sprawdź czy w configu są one własnie tak zapisane. Jeżeli dodałeś displayname z dużej litery (np. default -> Gracz), to analogicznie daj w configu z dużej litery.

O, Ty tu :slight_smile: Są z małej litery. Coś czuję, że po prostu jest coś z luckperms.

Zrób tak jak polecił logix, a bład że masz gracza wynika z braku ProtocolLib/Vault. Już nie pamiętam która to wtyczka naprawiała.

1 polubienie

Vault brakuje, faktycznie. Spróbuj dograć i powinno się poprawnie wyświetlać. ProtocolLib to od pakietów, więc nie do tego. :slight_smile:
P.S. LuckPerms od którejś wersji ogólnie wymusza domyślną grupę ‘default’ + polecam robić przez webowy edytor cały szkielet uprawnień, przy znajomości podstaw angielskiego można się łatwo połapać, dodać dziedzicznie grup itp.

1 polubienie

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.