Mam pewien problem, próbując połączyć się do serwera przez Putty mam Connection Time out, a podane IP jest poprawne.
Chce dodać że z innym serwerem VPS (inny dostawca) mam normalne połączenie.
Mam pewien problem, próbując połączyć się do serwera przez Putty mam Connection Time out, a podane IP jest poprawne.
Chce dodać że z innym serwerem VPS (inny dostawca) mam normalne połączenie.
Dobrze wpisałeś IP?
IP jest poprawne.
A port?
Co to za pytania? Tak, wszystko jest okey. Pingowałem nawet IP VPS’a i brak komunikacji.
KVM/OpenVZ?
Pamiętaj że każdy tu chce Ci pomóc. W dodatku jest to pomoc darmowa.
Każde pytanie może być ważne żeby rozwiązać twój problem.
Włączyłeś vpsa w panelu?
KVM, uruchomiłem go.
Bawiłeś się z ustawieniami sieci, bądź instalowałeś własny obraz?
Nie.
Jezeli mozesz, sprobuj sformatowac serwer przez panel Proxmox.
Przeinstalowałem nawet system ręcznie nadając odpowiednie interfejsy podane w konsoli lvlup, brak połączenia używając apt-get update
To napisz ticketa z problemem.
Jak przywrócić VPS’a do tak jakby ustawień fabrycznych?
Wlasnie o tym pisalem wyzej. Mozesz to zrobic przez panel Proxmox.
No właśnie nie wiem gdzie to jest, przeinstalowałem system ręcznie a chce przywrócić do starych ustawień - zauważyłem teraz że połączenie jest. Co za tym idzie, teraz nie mogę przywrócić fabrycznych a przy logowaniu putty mam Connection refused, a zainstalować openssh-server i openssh-client nie wiem dlaczego, ale nie mogę.
Wystarczy kliknąć w panelu obok guzika PROXMOX jest PRZEINSTALUJ czy coś takiego, to da ustawienio-fabriko-lvlup’o
Zainstalowałem ręcznie system i openssh i putty działa. Tylko problemy są przez:
Nie udało się pobrać URL. Nie udało się przetłumaczyć nazwy “pl.archive”
Dokładnie mam ten sam problem Lecz ja pisze wszystko ręcznie przez konsole od KVM
Nie udało się odnaleźć pakietu apache2
E: Nie udało się odnaleźć pakietu php5
E: Nie udało się odnaleźć pakietu mysql-server
E: Nie udało się odnaleźć pakietu phpmyadmin
Dosłownie nic nie znajduje…