Postawienie sieci serwerów minecraft

Witajcie, mam serwer lobby + survival + survivalv2. Chcę postawić serwery na dwóch vpsach 8gb ram upgryze PL i chciałbym wiedzieć ile do czego ramu dać czyli ile do proxy, ile do lobby, ile do survivalu i ile do survivalu v2. Prosiłbym jeszcze jaki gdzie serwer dać czyli jakie serwery dać na pierwszy vps i jakie na drugi. Z góry bardzo dziękuje za pomoc. :slight_smile:

Tak na oko trudno powiedzieć nie wiedząc czy survival jest zoptymalizowany dobrze, jakie ma pluginy i ile. Ilu ma pomieścić graczy. Czy na vps będzie stała strona z mysql. Wszystko potrzebuje zasobów. Sam bunge spokojnie wystarczy 512mb tyle można na tą chwile powiedzieć
Survival to raczej najbardziej lubiący zasoby tryb

Bardziej SkyBlock

Po pierwsze survival jest bardzo dobrze skonfigurowany, bo siedziałem aż dwa dni nad tym, a po drugie ten survival jest bardzo i to bardzo rozbudowaną ekonomią, która ma 50 pluginów. Serwer survivalv2 jest survivalem z dzialkami samymi bez jakiś dużych dodatków :slight_smile: .A lobby to jak lobby podstawowe pluginy. :slight_smile: Jeśli chcecie jeszcze abym pluginy podał tego survivalu to napiszcie. :slight_smile:

Przetestowałeś działanie w praktyce? Może warto zrobić ja jednym takim serwerze beta testy. Wpuścić graczy i sprawdzić jak będzie sie sprawować i rozpocząc po paru dniach od nowa już. Plugin pluginowi nie równy, zależy co który robi. Stąd zapytałem o liste pluginów
Jeśli zastosujesz flagi z poradnika

to serwer potrzebuje aby zostało wolne z 1gb ramu bo musi mieć troche na stare instancje.
Edit@
To że siedziałeś dwa dni nad konfiguracją nie znaczy że to zadziała jeśli nie było przetestowane na realnych warunkach albo jeśli już miałeś serwer i wiesz jak wszystko sie zachowuje i co trzeba pozmieniać;)

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.