Porównanie ofert serwerów VPS

Witam.

Ten ,poradnik" ma na celu stworzenie swego rodzaju listy porównawczej ofert VPS na rynku tak, aby osoby mogły wybrać odpowiedni dla siebie.

W zestawieniu udział mogą wziąć każde serwery VPS o wirtualizacji KVM.
Zestawienie ofert zostało podzielone cenowo w zaokrąglonych zakresach do 25zł, do 50zł i do 100zł.

Oferty VPS do 25zł

• VPS KVM SSD 1 (OVH):
    CPU: 1vCore (około 2,2-2,4Ghz Intel Core Processor (Haswell, no TSX))
    RAM: 2GB RAM
    Dysk: 20GB
    Koszt: 13,52 PLN*

• VPS GAME PL (LVLUP):
    CPU: 1vCore (Intel i7-7700K 4.7GHz/5GHz)
    RAM: 2GB RAM
    Dysk: 25GB SSD
    Koszt: 25,90 PLN*

Oferty VPS do 50zł:

• VPS KVM GAME FR (LVLUP):
    CPU: 2vCore (Intel i7 6700K 4GHz)
    RAM: 4GB 2400MHz
    Dysk: 25GB SSD
    Koszt: 34,90 PLN*

• VPS GAME PL (LVLUP):
    CPU: 2vCore (Intel i7-7700K 4.7GHz/5GHz)
    RAM: 4GB RAM
    Dysk: 50GB SSD
    Koszt: 51,95 PLN*

Podane ceny są cenami brutto*

Wyniki benchmarków i kilka słów o ofercie:

• Do 25zł:

• Do 50zł:

• Do 100zł:

Dziękuję za czas poświęcony na czytanie tego tematu. Opinie, błędy oraz własne testy można zgłaszać poniżej.

2 polubienia

Możesz dodać, że wszystkie ceny są brutto, ponieważ niektórzy mogę się zastanawiać :slight_smile:

Dzięki już dodam :wink:

1 polubienie

Obecnie, porównywanie firm hostingowych przy tak rozbieżnych pakietach nie jest najlepszym pomysłem.

Najlepiej by było, gdybyś testował serwery np. w danym przedziale cenowym. Czyli przyjmujesz budżet, załóżmy 50 zł miesięcznie, i z wielu firm hostingowych testujesz serwery i porównujesz oferty mieszczące się w tym budżecie.

Moim planem jest to w późniejszym czasie posegregować w taki sposób, ale teraz mam taki ,bajzel" w swoich VPS’ach, że nie jestem w stanie zrobić tego w tym momencie. :confused:

Nikt nie mówi, że poradnik musi być “na już”, nie ma pośpiechu :wink:

Poza tym - jeśli testujesz najtańsze pakiety KVM, to w lvlup najtańszy pakiet znajdziesz w ofercie KVM PL :wink:

To też, ale i mam go tam również umieścić, lecz najpierw muszę się upewnić co do parametrów maszyny :smiley:

Szczerze mówiąc to moim zdaniem porównanie ofert nijak ma się do bycia poradnikiem, bardziej to do offtopicu się nadaje :man_shrugging:

2 polubienia

Też mi się tak wydaje, lecz nie wiem czy bez zgody autora mogę go o tak przenieść.

Wysłałem flagę i @Timo potwierdził nasze obawy :slight_smile: Wątek został przeniesiony.

3 polubienia

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.