Polskie maszyny dedykowane

Witam, chciałbym zapytać czy ktoś poleci polski hosting maszyn dedykowanych.
Aktualnie przebywam na hetzner, a jak wiemy to głównie niemiecki/fiński hosting.
Zależy mi na jak najniższym pingu, dlatego poszukuje jakiś sensowny hosting cena/jakości.
Oczywiście ktoś poleci ovh, ale chyba nie trzeba się oszukiwać że ovh w polsce ma kosmiczne ceny, jakbyśmy chcieli porównać do hetzner czy nawet do naszego lvlup (oczywiście tutaj mamy vps a na ovh/hetzner dedytki) to różnice cen są ogromne.
Dzięki za polecenia, miłego dzionka c:

Więc “niski ping”, ale do jakich zastosowań te serwery? To ma ogromne znaczenie przy wyborze dostawcy.

To wszystko zależy od ofert jakie by miał dany hosting. Obecnie posiadam maszynę z amd 7 3700X, 64gb ramu oraz 2tb pamięci. Lecz jeśli by była oferta na podobną maszynę tylko z mniejszą lub większą ilością pamięci ram to też bym myślał o takim wyborze. Wszystko jest zależne od ofert hostingu xd
Tak jak zapytałem na początku “czy ktoś poleci polski hosting maszyn dedykowanych.”.

1 polubienie

takiego hostingu akurat szukałem, dziękuję bardzo :smile:

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.