Pobieranie plików ze strony internetowej - jak to zrobić?

Witam, mam pytanie, otóż w jaki sposób mogę zrobić folder w public_html żeby służył on jako menadżer pobierania? - Możliwość pobierania zawartości folderu.

Mam wrazenie, że nie do końca rozumiem?

Domyślam się, że chodzi o to, że jak się kliknie na odnośnik to się zacznie ściągać plik, to:

<a href="plik.rar">Ściągnij</a>

*W miejsce plik.rar możesz wpisać ścieżkę dostępu do pliku.

Daj znać, czy o to chodzi?

Nie do końca o to mi chodziło. Często spotkam się ze administrator jakiejś strony.daje link np.

www.cos.pl/Download

Wtedy pojawia się strona z zawartością folderu “Download”. Po kliknięciu w jakiś plik zaczyna się on pobierać.

To zrób sobie folder, wrzuć tam jakieś pliki i po prostu wpisz w przeglądarke adres strony/tenfolder wtedy jak klikniesz na jakiś plik a przeglądarka nie będzie wiedziała co ma z nim zrobić, pobierze go, jeśli oczywiście chodzi ci o takie cos:
http://dl.4players.de/ts/releases/3.0.18.2/ (Przykład)

1 polubienie

Tak, właśnie oto mi chodzi tylko że nie mam uprawnien do tego pliku.

SS: http://screenshot.sh/odSQM2PWWalME

chmody?

Tylko jaki chmod żeby każdy miał do niego dostęp.

664

Nie pomogło, ten sam błąd.

SS: http://screenshot.sh/m3E1jPjxy4Bha (Konfiguracji folderu)

Chodzi o indeks plików.
Trzeba go włączyć przez .htaccess

Standardowo jest wyłączony ze względów bezpieczeństwa.

@kamyrdol32 jak jeszcze nie dodałeś .htaccess do katalogu Download o zawartości

Options +Indexes

Możesz najpierw jeszcze zrobić mały myk wrzucając do Download plik zaloguj.php o zawartości:

http://paste.ubuntu.com/23368783/

razem z plikiem index.html o zawartości:

http://paste.ubuntu.com/23368799/

i dopiero w katalogu Download tworzysz katalog np: pliki tam dopiero .htaccess

A do indeksacji jest fajny Encode Explorer http://encode-explorer.siineiolekala.net/

A jak to wszystko wygląda możesz zobaczyć u mnie http://sp7ezd.ovh/pliki/

Powodzenia