Phpmyadmin nie działa :(

Witam, nie działa mi PHPmyadmin a robiłem wszystko według poradnika :confused: Jestem bardzo zielony w użytkowaniu VPS, ale robiąc według poradnika: WWW - Instalacja Apache, PHP i MySQL na VPS/DEDYKU

i tak niestety nie zadziałało :confused: Potrzebuję tego pilnie, dziękuję za każdą pomoc <3 image

Wpisz i podaj jaką wersję php masz

php -ver

image

ok no to trzymaj komendy

sudo apt install php7.4-mbstring php7.4-mysqli php7.4-mysql
sudo systemctl restart apache2

Dzięki ale nadal to samo :confused:

image

Poradnik którego użyłeś jest dość stary i nie do końca pokazuje instalację prawidłowo, zachęcam do użycia nowszego poradnika :slightly_smiling_face:

Instalacja apache2, PHP, MariaDB (MySQL), phpMyAdmin oraz SSL na Ubuntu i Debianie

O super a mógłbyś Panie Nosaczu powiedzieć mi jak usunąć tak jakby wszystko co zainstalowane z WWW, php, mysql itd. bo zalecałeś tam na czysto robić to :smiley:

niestety z tym może być problem, jest to na tyle skompilowane że łatwiej będzie skopiować to co potrzebne i zrobić reinstalację. poradnik którego użyłeś robi niezły bałagan w systemie, instalując mieszankę kilku wersji php jednocześnie :frowning:

Okej, dzięki zrobię reinstall :slight_smile:

1 polubienie

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.