Nie znam się na PSC . Czy po zakupie PINu w kiosku za 50 zł (nie będę rejestrował się na stronie paysafecard.com) kupie grę, cokolwiek za np 9,50 zł i podam PIN 50zł przy transakcji, to sklep ściągnie całą kwotę 50 zl czy tylko 9,50 zł ? zostanie 40,50zł?
Widziałem filmik na YouTube jak sprawdzić bez rejestracji ile mam pieniędzy wpisując sam PIN , wyskoczyła informacja , ze mam pełna kwotę , ale nie pokazało ile dokładnie . A na filmiku YouTube pokazało kwotę i historie zakupie ( osoba również sprawdzała bez rejestracji PIN) dlaczego u mnie tak pokazało, a u niego kwotę?
Jeśli kod wpisujesz na stronie należącej do paysafecard, zostanie pobrana z niego tylko wyświetlona tam kwota - można też wpisać kilka kodów i połączyć ich wartość.
W przypadku nieoficjalnych metod transakcji, poza pośrednikami płatności i interfejsem paysafe, ludzie po prostu dodają kody do swojego konta - zużywają je w całości. Tutaj trzeba uważać.
Tak po prostu ten interfejs pokazuje jeśli kod nie był użyty. Możliwe, że w jakiś sposób ma to związek z ograniczeniem pozasystemowego handlu - dopóki nie dodasz kodu, nie wiesz, jaką ma on wartość, nie będąc pierwotnym kupującym z oficjalnego źródła.
Aby kupić grę za 9,5 z PINu z 50zł muszę koniecznie założyć konto na paysafecard.com? i później tam wpisać swój PIN tzn doładować portfel ? Innej metody nie ma?
Mam inne pytanie , jeżeli bym się zarejestrował na ich stronie i wbił PIN 50zł, to czy ten PIN fizyczny wydruk z kiosku nadal byłyby ważny ? do czasu wydania wszystkich środków? bo np chciałbym podarować ten wydruk koledze jakby zostało z PINu 50zł np 10 zl , czy tak mógłbym ?
Nie musisz tworzyć konta, po prostu wpisujesz pin podczas płatności, z niego pobierana jest kwota, w twoim przypadku będzie to 9.50, pozostała część zostaje. Reszte możesz wydać na kolejne gry albo dać koledze.
Zakładając konto na https://my.paysafecard.com i wpisując tam kod zakupiony w kiosku spowoduje że kwota za jaką kod został zakupiony znajdzie się na twoim koncie a kod zostanie unieważniony ponieważ nie będzie miał już żadnych środków. Wtedy natomiast kupując jakiś produkt za pośrednictwem metody paysafecard należy zalogować się do swojego konta mypaysafecard, wówczas z konta zostanie pobrana kwota o wartości produktu który kupujesz.
Drugą metodą płatności paysafecard jest zwyczajne wpisanie kodu zakupionego wcześniej w kiosku bądź innym punkcie. W takim przypadku należy podczas gdy widnieje okno płatności PSC wpisać 16-cyfrowy kod. Sytuacja nie zmienia się. Po wpisaniu kodu zostanie pobrana kwota o wartości przedmiotu/usługi przez ciebie zakupionej, a reszta pieniędzy zostanie pod kodem na kwitku.
Mam inny problem przy próbie kupna gry za 14,51zl na dundle.com i wpisaniu kodu wyskoczyła informacja , ze ze względu bezpieczeństwa kod został zablokowany . Dlaczego? i jak odblokować? Znalazłem tam gdzieś na ich stronie jakiś dziwny wniosek i dziwne pytania we wniosku . Nie mam już nawet wydruku tylko numer kodu .
Nigdy juz nie zakupie zadego kodu PSC .
Wniosek o odblokowanie
PIN(y)paysafecard użytkownika zostały zablokowane ze względów bezpieczeństwa. Za pomocą poniższego formularza można złożyć wniosek o ich odblokowanie. Prosimy wpisać wszystkie wymagane dane. Nasze Centrum Serwisowe zgłosi się do użytkownika po sprawdzeniu danego przypadku w celu poinformowania o dalszych krokach.
Pewnie systemowi PSC nie spodobało się, że płaciłeś kodem z drugiego końca świata albo kto wie co.
W miarę normalne. I tak to właśnie tu jeśli taką stronę znalazłeś:
Tylko poza szczegółowymi opisami sobie chcą Kopia dowodu tożsamości wraz z zablokowanym(i) PIN-em/PIN-ami paysafecard. , więc trochę słabo, kolejne miejsce do wysyłania skanu dowodu.
Nigdy w życiu bym nie wysłał im dowodu tożsamości . Przy kupnie kodu w kiosku Pani nie prosił o numer PESEl , nr dowodu osobistego , adresu zamieszkania itd
Znalazłem więcej tematów na temat rożnych blokad PSC szkoda ze kupiłem to gówno . Te paysafecard to skurwysyny i widzę , ze często sa blokowane PIN-y i same konta mypaysafecard