Paysafecard pytanie PIN

Nie znam się na PSC . Czy po zakupie PINu w kiosku za 50 zł (nie będę rejestrował się na stronie paysafecard.com) kupie grę, cokolwiek za np 9,50 zł i podam PIN 50zł przy transakcji, to sklep ściągnie całą kwotę 50 zl czy tylko 9,50 zł ? zostanie 40,50zł?

Widziałem filmik na YouTube jak sprawdzić bez rejestracji ile mam pieniędzy wpisując sam PIN , wyskoczyła informacja , ze mam pełna kwotę , ale nie pokazało ile dokładnie . A na filmiku YouTube pokazało kwotę i historie zakupie ( osoba również sprawdzała bez rejestracji PIN) dlaczego u mnie tak pokazało, a u niego kwotę?

Jeśli kod wpisujesz na stronie należącej do paysafecard, zostanie pobrana z niego tylko wyświetlona tam kwota - można też wpisać kilka kodów i połączyć ich wartość.

image

W przypadku nieoficjalnych metod transakcji, poza pośrednikami płatności i interfejsem paysafe, ludzie po prostu dodają kody do swojego konta - zużywają je w całości. Tutaj trzeba uważać.

Tak po prostu ten interfejs pokazuje jeśli kod nie był użyty. Możliwe, że w jakiś sposób ma to związek z ograniczeniem pozasystemowego handlu - dopóki nie dodasz kodu, nie wiesz, jaką ma on wartość, nie będąc pierwotnym kupującym z oficjalnego źródła.

Aby kupić grę za 9,5 z PINu z 50zł muszę koniecznie założyć konto na paysafecard.com? i później tam wpisać swój PIN tzn doładować portfel ? Innej metody nie ma?

Mam inne pytanie , jeżeli bym się zarejestrował na ich stronie i wbił PIN 50zł, to czy ten PIN fizyczny wydruk z kiosku nadal byłyby ważny ? do czasu wydania wszystkich środków? bo np chciałbym podarować ten wydruk koledze jakby zostało z PINu 50zł np 10 zl , czy tak mógłbym ?

Nie musisz tworzyć konta, po prostu wpisujesz pin podczas płatności, z niego pobierana jest kwota, w twoim przypadku będzie to 9.50, pozostała część zostaje. Reszte możesz wydać na kolejne gry albo dać koledze.

To ja może w skrócie bo tak to piszecie że ja bym się pogubił:

1. Nie musisz tworzyć konta na mypsc a nawet nie powinieneś, jeżeli zależy Ci na pozostawieniu sobie jakichś środków na kodzie PIN
  2. Korzystaj z bramki takiej co pokazał Nieznajomy11 aby uniknąć sytuacji że z kodu zostanie pobrana cała kwota przez osobę której podajesz kod
  3. Na stronie możesz sprawdzić ilość środków na kodzie tylko jeżeli jest on częściowo lub całkowicie wykorzystany

Nie, ten kod byłby wtedy zużyty

1 polubienie

Zakładając konto na https://my.paysafecard.com i wpisując tam kod zakupiony w kiosku spowoduje że kwota za jaką kod został zakupiony znajdzie się na twoim koncie a kod zostanie unieważniony ponieważ nie będzie miał już żadnych środków. Wtedy natomiast kupując jakiś produkt za pośrednictwem metody paysafecard należy zalogować się do swojego konta mypaysafecard, wówczas z konta zostanie pobrana kwota o wartości produktu który kupujesz.

Drugą metodą płatności paysafecard jest zwyczajne wpisanie kodu zakupionego wcześniej w kiosku bądź innym punkcie. W takim przypadku należy podczas gdy widnieje okno płatności PSC wpisać 16-cyfrowy kod. Sytuacja nie zmienia się. Po wpisaniu kodu zostanie pobrana kwota o wartości przedmiotu/usługi przez ciebie zakupionej, a reszta pieniędzy zostanie pod kodem na kwitku.

Dzeki za odpowiedz wszystkim.

Mam inny problem przy próbie kupna gry za 14,51zl na dundle.com i wpisaniu kodu wyskoczyła informacja , ze ze względu bezpieczeństwa kod został zablokowany . Dlaczego? i jak odblokować? Znalazłem tam gdzieś na ich stronie jakiś dziwny wniosek i dziwne pytania we wniosku . Nie mam już nawet wydruku tylko numer kodu .
Nigdy juz nie zakupie zadego kodu PSC .

Wniosek o odblokowanie
PIN(y)paysafecard użytkownika zostały zablokowane ze względów bezpieczeństwa. Za pomocą poniższego formularza można złożyć wniosek o ich odblokowanie. Prosimy wpisać wszystkie wymagane dane. Nasze Centrum Serwisowe zgłosi się do użytkownika po sprawdzeniu danego przypadku w celu poinformowania o dalszych krokach.

Pewnie systemowi PSC nie spodobało się, że płaciłeś kodem z drugiego końca świata albo kto wie co.

W miarę normalne. I tak to właśnie tu jeśli taką stronę znalazłeś:

https://customer.cc.at.paysafecard.com/cct/cctool.xhtml?pid=

Tylko poza szczegółowymi opisami sobie chcą Kopia dowodu tożsamości wraz z zablokowanym(i) PIN-em/PIN-ami paysafecard. , więc trochę słabo, kolejne miejsce do wysyłania skanu dowodu.

Jedynym rozwiązaniem jest napisać maila o zwrot wysyłając zdjęcie kodu i dowodu tożsamości. Kiedyś miałem ten sam problem

Nigdy w życiu bym nie wysłał im dowodu tożsamości . Przy kupnie kodu w kiosku Pani nie prosił o numer PESEl , nr dowodu osobistego , adresu zamieszkania itd
Znalazłem więcej tematów na temat rożnych blokad PSC szkoda ze kupiłem to gówno . Te paysafecard to skurwysyny i widzę , ze często sa blokowane PIN-y i same konta mypaysafecard

To innego rozwiązania nie ma. Swoją drogą zachowaj trochę kultury pisząc posty

Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.