Witam, co sądzicie o ofercie hostingu serwerów Minecraft https://mtsv.pl/?
Poszukuję czegoś co udźwignie serwer najnowszej wersji dla ok. 20 osób (serwer dla znajomych).
Szczerze nie jest pewien co do tej oferty z powodu:
-
Po krótkim reaserchu znalazłem że właścicielem firmy jest Architek Wnętrz (Architekt Wnętrz - Marcin Iwański Miwent - Opinie, Kontakt) według wszystkich stron które znalazłem firma ta ma kompletnie inną stronę internetową niż MTSV.PL
-
Według informacji WHOIS domena została zarejestrowana w 2021-02-04 a sama firma istnieje już kilka/kilkadziesiąt lat dłużej (Whois Lookup Captcha)
-
Strona posiada regulamin z generatora (Generator Regulaminu ⋆ NETY.pl)
-
Sam regulamin ma hiperłącze do polityki prywatności po kliknięciu go owa polityka nie istnieje
-
Po przejściu w Politykę Prywatności - strona daje nam dane firmy która nie istnieje a sama firma którą można wyszukać po adresie NIP zamieszczonym w stopce ma kompletnie inny adres (w polityce prywatności firma zarejestrowana w Polsce ma adres “45 Princess Street, SA152TB, Llanelli.”
-
Według WayBackMachine ehh… szkoda gadać najlepiej samemu porównać More Than Servers
Sądząc po tym co odnalazłem na temat tej strony odradzam korzystania nigdy nie wiadomo co takie serwisy robią z naszymi pieniędzmi, danymi
Oczywiście mogę się mylić nie jest to jakiś najdokładniejszy reaserch - jednak ja osobiście trzymałbym się od tego z daleka, czekam na opinie innych
Szczerze zauważyłem wiele niedociągnięć w Twojej wypowiedzi, firma jest prowadzona przez Marcina Iwańskiego. Jego główną działalnością jest Projektowanie Wnętrz, a poboczną działalnością jest Hosting serwerów gier.
Domena taka, a nie inna została zarejestrowana, ponieważ nie pasowałoby do hostnigu np. miwent.pl.
Owszem zauważyliśmy teraz, że dwa hiperłącza w środku regulaminu nie działają, dlatego to poprawimy tak szybko, jak to będzie możliwe, ale główne zakładki w górze strony działają bezbłędnie, więc nie byłoby problemu z odnalezieniem polityki prywatności.
Adres firmy w https://wyszukiwarkaregon.stat.gov.pl pokrywa się razem ze stroną więc nie wiem jaki jest problem? Do tej działalności są również wpisane PKD:
|6202Z|DZIAŁALNOŚĆ ZWIĄZANA Z DORADZTWEM W ZAKRESIE INFORMATYKI;
|6203Z|DZIAŁALNOŚĆ ZWIĄZANA Z ZARZĄDZANIEM URZĄDZENIAMI INFORMATYCZNYMI;
|6209Z|POZOSTAŁA DZIAŁALNOŚĆ USŁUGOWA W ZAKRESIE TECHNOLOGII INFORMATYCZNYCH I KOMPUTEROWYCH;
|6311Z|PRZETWARZANIE DANYCH; ZARZĄDZANIE STRONAMI INTERNETOWYMI (HOSTING) I PODOBNA DZIAŁALNOŚĆ;
Jest dwóch administratorów danych, firma Marcin Iwański MIWENT, Południowa 3, 81-198 i Patryk Szymulewski, 45 Princess Street, SA152TB, Llanelli. Odniosę się do drugiego administratora danych (Mnie) jestem osobą self employed na terenie Wielkiej Brytanii, a dokładnie Walii, również posiadam numer UTR/NIN, które pozwalają mi na prowadzenie działaności.
WayBackMachine pokazuje totalnie pierwszą wersję strony kiedy było jeszcze wszystko w planach, więc nie można się z tego wzorować. Obecnie mamy inną wersję strony, oraz sklepu.
Bardzo dziękuję za poprawienie mnie i wyjaśnienie sytuacji
Jak już pisałem nie był to najdokładniejszy research, sądząc po twojej wypowiedzi wszystko aktualnie się pokrywa i ma to sens
Jeżeli chodzi o administratorów strasznie się w tej polityce wszystko zlewało ze sobą i widocznie przegapiłem to
Jednak iście na łatwiznę i używanie generatorów do polityki prywatności i regulaminu jako firma nie wygląda moim zdaniem zbyt dobrze a zwłaszcza pozostawianie w takich rzeczach właśnie takich niedociągnięć lecz problemu w tym większego nie ma
Pozdrawiam serdecznie
Przepraszam za nie dogodności i dziękuje bardzo za uwagi odnośnie do poprawy wyglądu i czytelności treści na urządzeniach mobilnych. Jesteśmy młodym hostingiem i jeszcze się rozwijamy, więc będziemy, strać się dopracować jeszcze lepiej czytelność i wygląd treści w naszym serwisie.
Obecnie posiadamy wielu zadowolonych klientów z naszych usług, te opinie można przeczytać w specjalnej zakładce na serwerze Discord MTSV. Jako firma również bezproblemowo realizujemy zwroty za usługi wykupione w naszym hostingu zgodnie z prawem. Oferujemy również serwery testowe przed zakupem, tak aby nasi klienci wiedzieli co kupują i jak.
Na wszelkie pytanie chętnie odpowiem.
Pozdrawiam
Witam.
Tak jak wspomniał kolega wyżej, opisywany hosting jest bardzo młody, wręcz mało znany stąd wyniki podejrzane wyniki wyszukiwania. Zakupiłem tam serwer do tworzenia nowej edycji i spełnił moje oczekiwania. Możesz otrzymać również serwer testowy o ile sie nie mylę na jeden dzień do testowania. Mało kto w obecnych czasach decyduje się na wypuszczenie testowych serwerów, lecz MTSV pozytywnie mnie zaskoczył. Oprócz tego hosting posiada serwer discord, na którym możesz zadać nurtujące Cię pytania: https://discord.gg/4TpbQhHP
Mam nadzieję, że ta opinia pomoże w podjęciu decyzji zakupu
Pozdrawiam.
Witam.
Również mogę polecić hosting MTSV.PL korzystam z niego już jakiś czas i nie mogę powiedzieć złego zdania. Hosting działa poprawnie. Zapewnia wiele rzeczy, które są przydatne dla klienta do prowadzenia serwera. Również Support hostingu działa szybko i sprawnie. Nie ma na co narzekać.
Ten temat został automatycznie zamknięty 32 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.