Moje serwery są w trybie LAN/Offline na VPS KVM


#11

Nic to nie pomogło. Inne pomysły?


#12

A nie masz włączonej zapory sieciowej? Np. ufw ?


#13

jak mogę to sprawdzić ?


#14

Wpisując ufw status


#15

Pokazuje mi że nie ma takiej komendy


#16

To znaczy, że nie masz zainstalowanej zapory sieciowej. Upewnij się, że wpisujesz dobry adres IP, port itp. Być może, że będzie jakiś błąd i nie będzie wszystko poprawnie działało :wink:


#17

Adres IP na 100% dobry bo kopiuje go z Panelu serwera (5.135.125.199:27015)
Gdy chce wejść na serwer to to otrzymuje powiadomienie “server not responding”

Wcześniej wyskoczyło mi w konsoli coś w stylu że serwer jest w trybie LAN, ale tylko raz i więcej już się nie pokazywało


#18

Jeśli internet na VPS działa poprawnie, to pozostaje jedynie opcja czy port nie jest zablokowany w panelu oraz sprawa sv_setsteamaccount - ja ten token co tydzień zmieniam, poprzedni usuwam, bo mi się coś tam psuje w nim i pojawia się błąd o [potrzebie dołączenia z lobby.


#19

@Timo to jest system Valve - tego nie zrozumiesz XD - token niekiedy działa, niekiedy nie :wink:


#20

Zajmuje się robieniem serwerów do GMOD’a od 4 lat i nigdy nie używałem czegoś takiego jak sv_setsteamaccount. Podobnie jak moi koledzy robiący też serwery w GMOD nigdy tego nie używali ani nie używają.
Powtórzę jeszcze raz błąd ten mam jedynie na tym VPS na tym hostingu na innych hostingach nie mam owego problemu. Obecnie mam jeszcze 2 inne VPS gdzie wszystko działa lecz mają one za słabe procesory do tej gry.

Wszystko wychodzi na to że to jest jakiś problem w maszynie… może czegoś nie mam zainstalowanie, nie wiem,
mam pobrane “apt-get update , upgrade oraz screen”

Obecny serwer był instalowany dodatkowo z tych komend co są na tej stronie: https://gameservermanagers.com/lgsm/gmodserver/

Działo to się również gdy nie korzystałem z “gotowego intalatora serwera” (mam na myśli żmudne wpisywanie serii komend)


#21

Posiadasz VPSa KVM czy OpenVZ?


#22

Server VPS KVM


#23

To wiele znaczy. Porty UDP są domyślnie zablokowane (?) i musisz je odblokować pisząc ticket do supportu. Odpowiedź zazwyczaj trwa do 48h.


#24

@Zaku jeżeli w konsoli pisze, że serwer jest w trybie LAN/Offline, oznacza to, że nie masz ustawionego tokenu. Każdy serwer do gry na silniku Source wymaga tego tokenu (CS:GO, GMOD, etc.). Posłuchaj się, wygeneruj token tutaj i dodaj do opcji uruchamiania +sv_setsteamaccount <token> :wink:


@DBanaszewski jeżeli porty byłyby zablokowane, to z własnego doświadczenia wiem, że wywaliłoby błąd typu failed to bind port localhost:27015 :yum: Na moje oko sprawa leży w tokenie, ale OP myśli, że wie wszystko o stawianiu serwerów i nie dopuszcza do siebie tego, że ten token na prawdę może to naprawić :expressionless:


#25

sv_setsteamaccount dodałem, nic nie zmieniło.
A co do pisania do supportu o “Whitelista UDP na KVM Game Pro” to już napisałem i czekan na ich odpowiedz.


#26

Aktualny stan whitelisty sprawdzisz w my.lvlup.pro


#27

Yhym, widze. Mam tylko teamspeak3


#28

Skoro whitelista jest włączona, to nie ma co się dziwić :wink: Serwer się uruchamia, ale tylko wewnątrz :wink: Jak dodadzą port UDP to powinno wszystko działać :wink:


#29

To domyślne ustawienie :v


#30

też miałem z tym problem i to mi pomogło:

Cytat

Cytat

Wszystkie komendy dałem do root