Mam pewien problem którego nie potrafię rozwiązać.
Mam serwer w grze Garry’s Mod i serwer uruchamia się w trybie LAN lub offline i nie wiem czemu tak się dzieje.
Sposób działania (plików/komendy startowej) serwera jest zbliżony do wszystkich innych gier na silniku source
Robie serwery do GMOD’a od 4 lat i pierwszy raz spotykam się z czymś takim.
Jakiś rok temu miałem ten sam pakiet serwera KVM i wszystko było OK.
To znaczy, że nie masz zainstalowanej zapory sieciowej. Upewnij się, że wpisujesz dobry adres IP, port itp. Być może, że będzie jakiś błąd i nie będzie wszystko poprawnie działało
Adres IP na 100% dobry bo kopiuje go z Panelu serwera (5.135.125.199:27015)
Gdy chce wejść na serwer to to otrzymuje powiadomienie “server not responding”
Wcześniej wyskoczyło mi w konsoli coś w stylu że serwer jest w trybie LAN, ale tylko raz i więcej już się nie pokazywało
Jeśli internet na VPS działa poprawnie, to pozostaje jedynie opcja czy port nie jest zablokowany w panelu oraz sprawa sv_setsteamaccount - ja ten token co tydzień zmieniam, poprzedni usuwam, bo mi się coś tam psuje w nim i pojawia się błąd o [potrzebie dołączenia z lobby.
Zajmuje się robieniem serwerów do GMOD’a od 4 lat i nigdy nie używałem czegoś takiego jak sv_setsteamaccount. Podobnie jak moi koledzy robiący też serwery w GMOD nigdy tego nie używali ani nie używają.
Powtórzę jeszcze raz błąd ten mam jedynie na tym VPS na tym hostingu na innych hostingach nie mam owego problemu. Obecnie mam jeszcze 2 inne VPS gdzie wszystko działa lecz mają one za słabe procesory do tej gry.
Wszystko wychodzi na to że to jest jakiś problem w maszynie… może czegoś nie mam zainstalowanie, nie wiem,
mam pobrane “apt-get update , upgrade oraz screen”