MC-SHOP | Kupuj usługi w trakcie gry!

MC-SHOP

Wtyczka do Bukkit kompatybilna z API płatności lvlup.pro

Witam, trochę czasu temu Pan Michał (@SystemZ) zapytał mnie czy mogę napisać dla forum, użytkowników plugin poprzez który będzie można kupować rangi na serwerze i takowy się pojawił :slight_smile:

Sama konfiguracja pluginu jest bardzo prosta wystarczy wrzucić plugin i zrestartować serwer, wszystko się potworzy, a w plikach uslugi.yml, config.yml jest wszystko opisane, i sa przykladowe przedmioty.

Plugin jest stabilny, nie powoduje lagów, wystarczy wgrać skonfigurować, i używać, plugin bardzo przydatny dla użytkowników VPS na lvlup.pro :slight_smile:

Wersja: Sprawdzałem na 1.7, 1.8, 1.9 wszystko śmiga.
Dodatkowe Pluginy: Plugin jest oparty o czysty nms, nie trzeba żadnych dodatkowych dependów np. ProtocolLib.

Lista “screenshotów”:

Dodawanie przedmiotu:

Aby dodać przedmiot musimy zrobić kolumnę o nazwie np. vip

nazwaWys: '&6VIP' - Nazwa itemu po najechaniu na niego w GUI
cena: 0.62 zł - Cena za rangę, bądź przedmiot/y.
waznosc: 30 Dni - Ważność danej usługi.
tresc: AP.HOSTMC - Treśc, czyli co ma gracz wpisać w treść sms’a
sms: 70068 - Numer na który ma wysłać gracz danego sms’a
komendy: - pex user {PLAYER} group set vip - pex reload - komenda/y które mają się wykonać po pomyślnej transakcji.
material: EMERALD - Itemek który ma być w GUI, Nie są wspierane itemy z datą np. 322:1 (“kox”)
idUslugi: Vip - Najważniejsza rzecz, ta rzecz musi się zgadzać z całą nazwą kolumny czyli np. Vip

Konfiguracja config.yml

Aby plugin działał na korzyść serwera należy wpisać ID klienta.

AccountID - Id konta w lvlup.pro można sprawdzić tutaj: https://lvlup.pro/panel/profile/api
ServiceBoughtDescription: 'Usluga zakupiona poprzez itemshop na serwerze.' - Opis zakupionej uslugi w zakladce itemshop.

Kod pluginu: https://github.com/Dziksayu/MC-SHOP (Wersja kodu 0.1.5)

Download: MC-SHOP-latest.jar.zip (42,1 KB)
https://dl.lvlup.pro/luxdev/projects/MC-SHOP-latest.jar

Poradnik Video: Coming soon :slight_smile: :dark_sunglasses:

10 polubień

@Matruz Szukałeś owej wtyczki, proszę :smiley:

//Edit

Zachęcam gorąco do testowania owej wtyczki!

Nie wiem czemu się szczycisz, że plugin jest na czystych NMS’ach bez ProtocolLib’a. Jak ktoś z tego nie umie korzystać to może być to zabójcze. Z pewnością się założę, że korzystasz z TinyProtocol (do nasłuchiwania pakietu z edytowaniem tabliczki, ew. robisz to w jakimś evencie).

@edit Plugin sam z siebie spoko, jak będę mieć chwilę czasu to z pewnością przetestuje.

@edit2 do samego kodu mam parę uwag, Sprawdzanie kodu wykonuje się w głównym wątku serwera co przy ataku np. botami może być dla niego zabójcze. LINK

@Szymon

Co może być zabójcze przy ataku botów, kod się sprawdza przy edytowaniu tabliczki…

Co do NMS, co masz na myśli “szczycisz się że plugin jest na czystych NMS” po prostu informuje użytkownika że nie musi instalować dodatkowych wtyczek.

Co do błędów, plugin nie działa na tą chwilę w 100% optymalnie, (Nie mówię że coś laguje przez niego…) jest kilka linijek, klas które muszę poprawić, nie korzystam z żadnego API, Refleksje + trochę głowy.

1 polubienie

Ogólnie sprawdzanie kodu w głównym wątku serwera to tragiczny pomysł. Zrób sobie najprostszego callbacka do tego i rób to w nowym wątku. Mniej problemów na przyszłość.
@Szymon nie wiem co Ty chcesz nasłuchiwać, ale ok. NMS > ProtocolLib, tak było od zawsze.

Sprawdzanie inventory zrobiłbym na podstawie holderów, mnie problemów i prościej jest.
Już nawet nie wspominam o tych §…

Plugin nie musi być mega zaawansowany, najlepiej napisane, jak wy to potraficie oczywiście, chodzi o działanie, działała bez zarzutów, mam nadzieję że wszyscy minecraft coderzy, java… itd się wypowiedzieli, jeśli nie czekam dalej na burzę :smiley:

Ale to żadna burza. Dajemy tylko propozycje co można zmienić, a jeśli plugin faktycznie ma być sygnowanym logo LVLUP to powinno być to zmienione.
Ja ze swojej strony kończę, bo zaraz się okaże kim to nie jestem ;]

Dałem tylko propozycje co zmienić aby plugin był wydajniejszy i bardziej kompatybilny.

Patrząc na kod pana @luxDev’a trochę stwierdzam, że jeżeli ma się średnie pojęcie to lepiej użyć ProtocolLib’a, niż brać się za NMSy. Masz rację, że NMS > ProtocolLib (wiadomo co jest na niższym poziomie) to tak samo jakbyś porównywał c++ i java każde ma swoje +/-.

@luxDev

Co może być zabójcze przy ataku botów, kod się sprawdza przy edytowaniu tabliczki…

Jak wpuszczę ci boty na serwer, które “wpisują” komendę, “wybierają” usługę i “wypełniają” tabliczkę, a później “zatwierdzają” to przy 10 botach, które zrobią to w jednym momencie twój serwer zaliczy zgona :slight_smile:

Nowsza wersja pluginu z usprawnieniami, (dzięki @Karolek, @Szymon) na dniach.

Zachęcam do testowania pluginu.

1 polubienie

@refresh

@refresh

Witam czy mogę prosić z Tobą jakiś kontakt skype, gg?

Ts3 s-24h.pl luxdev.pl

@refresh

Testował może ktoś? jak tak proszę o opinię :smiley:

##AKTUALIZACJA!

Wersja 0.1.0
Co dodano w tej wersji:

• Możliwość edycji wszystkich wiadomości

• Naprawiono bug - jeśli postawiono tabliczkę na bedrocku a potem ją edytowano, działała ona jak ta od sprawdzania sms

• Dodano/Naprawiono aktualizator, od tej pory na chacie co jakiś czas będzie się wyświetlała nowa wersja (jeśli będzie dostępna)

• Kilka innych zbędnych poprawek…

Download: http://luxdev.pl/

I mam Takie pytanie, bo ja słaby w tym całym php, html css itd. mógłby ktoś przygotować mi strone do downloadu? :smiley:

@luxDev Zerknij na PW czy w tym stylu strona by cię interesowała :stuck_out_tongue:

@Fallen coś w tym stylu byłoby super :smiley:

Jutro po pracy się coś wyskrobie. W tym czasie możesz dać info co ma tam być :stuck_out_tongue:

Przycisk do pobrania, i może informacje co ta wersja dodaje? :smiley:

@luxDev czemu jak na kompie wchodzę na twoją strone to zawsze pisze mi “strona luxdev.pl odmówiła połączenia” (czy jakoś tak)