W portfelu lvlup.pro nie ma pieniędzy, w uproszczeniu to “punkty” za które można kupować i przedłużać usługi w lvlup.pro.
W momencie wpłaty do portfela nie są już pieniędzmi.
Regulamin lvlup określa prawa i obowiązki obu stron umowy zawartej między klientem a usługodawcą.
Jeśli są punkty regulaminu które mnie chronią to zazwyczaj ich nie używałem.
Teraz sam potrzebuje pomocy aby zamknąć hosting i tych zapisów używam.
Czy jest to zasłanianie się regulaminem? Niech inni ocenią sami wedle swojego uznania.
Dbam o przestrzeganie prawa.
Moja inicjatywa zachowania transparentności - dziennik zmian, dziennik awarii, monitoring na discordzie, obowiązki moderacji wyjaśnienia banów. Te i inne rzeczy nie są obowiązkowe ale stworzyłem je dla klientów aby wiedzieli więcej a nie mniej. Na dobrą sprawę to są na mnie haki.
Jeśli chciałbym oszukiwać klientów to te rzeczy by mi w tym przeszkadzały.
Tymczasem całe forum jest dostępne publicznie oraz zarchiwizowane w niezależnych “lustrach” dostępnych dla każdego.
Zachowywanie transparentności przez taki czas? Nie mam wątpliwości, że nie zrobiłem niczego złego.
Jeśli uważasz, że lvlup.pro łamie prawo to nie czekaj tylko koniecznie to zgłoś.
Niestety ale tak to wygląda, że zwijasz interes i klienci zostali z wplnami w potfelach ale i tez z usługami wykupionymi długoterminowo, nagle okazuje sie że bedzie zwrot wpln do portfela, ale bez możliwości wykorzystania ich. Teraz widzę że będą jakieś “Vochery” Może inna by była sytuacja gdyby od początku było wiadomo o “Vocherach”
Też tak sądzę, a nawet myślę że tu może tkwić klucz nie jasności
Nikt z darmo tych pieniędzy na nasze konta nie przekazał, ci użytkownicy również nie nabyli tych pieniędzy na targu, tylko ktoś musiał je wpłacić do portfela, gdzie został odprowadzony od nich podatek a reszta kwoty trafiła do firmy, wiec w efekcie końcowym każda kwota została odnotowana na firmowym koncie.
To dobra wiadomość, przynajmniej wiadomo że konta i zawartość portfela nie będą usunięte, tak jak maiło to mieć miejsce pierwotnie.
Tak, jeśli przyszło co do czego to w ruch idzie regulamin
Może nie prawo, ale partnerstwo z klientem w momencie zawarcia usługi, uważasz że było by w porządku jeśli nagle konta i zawartość portfela zostanie usunięta? A użytkownik na zapytania co dalej, dostaje odpowiedź że wszystko jest w regulaminie, że wpln to nie pieniądze i że nastąpił zwrot do portfela a portfel zostanie również usunięty. Ciekawe czemu regulamin nie przewidywał przedłużenie ważności usług długoterminowo i co w takiej sytuacji zrobić jak ta teraz.
Prosił bym o pilną odpowiedź w tickecie, ponieważ sprawa jest pilna i deczko skomplikowana a nie chcę utracić moich plików gdyż jedna z usług wygasła dnia 14.02.2023.
Nie mam niestety poziomu TL2 na DC w związku z czym nie mogłem zamieścić posta (na pewno SystemZ pamiętasz mnie i nietypową sytuację jaka miała miejsce w grudniu-styczniu)
Szczerze powiedziawszy dopiero teraz dostrzegłem ten wątek i doznałem nie lada szoku 0,0
Nie tylko moim jest to również brożka danego usługodawcy.
A o ile się nie mylę to dane są przechowywane przez 30 dni od usunięcia VPS.
Zaś on sam jest usuwany po 3 dniach braku wniesienia opłaty (co obecnie jest niemożliwe).
Dodając na koniec od siebie małą wizję logiczną, jak to po powinno funkcjonować w takim wypadku…
Otóż powinien być przydzielony dostęp do FTP w celu możliwości pobrania ręcznej kopii plików (nie mam zaufania do automatów typu tar -cvf czy zip -r nie raz zjada pliki lub serwer nie wyrabia podczas późniejszego wgrywania )
No mniej więcej o coś takiego napisałem wczoraj o 23:38:19 teraz kwestia czy uzyskam odpowiedź dzisiaj fajnie by było korzystałem z waszych usług kawał czasu bo od 2019 roku.
No i jestem poniekąd zawiedziony obrotem spraw, no ale jak to mawia Linda życie…
Każda osoba która próbuje mnie zaczepić przez prywatne kanały czyli inne niż ticket ląduje na samym końcu kolejki zgłoszeń.
Próba szybszego obsłużenia nie jest fair w stosunku do innych klientów którzy cierpliwie czekają na swoją kolej obsłużenia zgłoszenia.
Każdy ticket jest równie pilny. Jeśli sytuacja byłaby bardzo ważna to dostaję o tym powiadomienie z monitoringu, reszta “bardzo pilnych” zgłoszeń to niestety z doświadczenia mogę powiedzieć zaniedbania klientów.
Nie będę tolerować łamania regulaminu forum dlatego wydałem bana na miesiąc.
Chłopie… jakie prawa? Powiedz jeszcze ze miales na myśli kroki prawne… Ty sobie zdajesz sprawe z czym to sie wiaze? Możesz z nim walczyc w sądzie latami… I jeszcze ponieść samemu koszty sądowe i na końcu ci wyjdzie, że miałeś to w regulaminie który zaakceptowałeś. Chyba ze masz tu kilka tysięcy w tym portfelu i sporo wolnego czasu. Zamiast straszyć to normalnie napisz, dogadaj się jak człowiek. W zasadzie LVLUP już wszystko wyjaśnił, że można będzie się dogadać i będa jakieś vouchery na inne usługi.
To co napisałeś jest jak najbardziej zrozumiałe i logiczne i dobrze, że o tym wspomniałeś. Ja nawet zwrotu środków nie oczekiwałem - jedynie ich wykorzystania.
No nie… kopie to musisz wykonywać sam. Z tego co wiem oni oferują usługę, ale dodatkowo płatną. Więc bez sensu się mądrzysz na forum nie wiedząc o czym piszesz.
Też chciałbym podziękować za to, że były super VPS’y w bardzo przystępnej cenie. Nigdy nie zapomnę o LVL UP jako miejscu gdzie można było załatwić VPS w najlepszym stosunku cena do jakości.
Czekam z niecierpliwością na software pod hosting i raczej na pewno z niego skorzystał choć raz
Również bardzo dziękuję za możliwość korzystania z VPS. Na koncie zostało mi troszkę pieniążków, ale nie oczekuję zwrotu mimo wszystko.
Ja miałem tylko Teamspeak 3 i Sinusbot na VPS, więc zrobiłem sobie kopię kilku plików i już na nowym mam wszystko to samo, tylko z innym adresem IP.