Jak VPS będzie dobry ?

Witam, Potrzebuje postawić 3 serwery cs:go na vps
2 serwery - 128 tick, 14 slotów
1 serwer - 128 tick 11 slotów
I teraz przychodzę z pytaniem jaki vps z jakiej oferty będzie odpowiedni, aby wyżej wymienione serwery chodziły bez większy problemów. Najlepiej żeby serwery były z Polski. Zazwyczaj jak stawiam serwery na VPS, mam problemy z varem i sv, a tych problemów chciałbym uniknąć.

Według mnie 4 GB KVM wystarczy. W razie czego można później zwiększyć pakiet.

Po co 4gb starcza 2gb kvm.

A czy przypadkiem cs nie pobiera Ramu? Poza tym autor chce postawić 3 serwery

A jak kvm 4gb, to z jakiego hostingu najlepiej?

Lvlup lub OVH (w sumie to to samo)

Na tym dobrze będą chodziły 3 serwery? https://lvlup.pro/oferta/vps-kvm-game-pro/

Tak. Sam mialem serwer w cs

Tak, na tym będzie ok.

Ale w KVM+ nie widzę opcji 2GB

No nie do końca. Infrastruktura ta sama ale my zarządzamy sprzętem w inny sposób, bardziej adekwatnym do serwerów gier.

4 polubienia

Trzeba uwzględnić nie tylko moc procesora i ram, ale także rozmiar dysku. O ile dobrze pamiętam, to serwer csgo na start zjada bodaj 13GB, więc 25GB dysku z oferty KVM FR 4GB lub KVM PL 2GB to za mało.

1 polubienie

Serwer zajmuje więcej miejsca niż gra?

Skądże? Sama gra ma rozmiar około 15GB…

Teraz zwróciłem uwagę, że ten serwer KVM, który podsyłałem wyżej jest z Francji ? To chyba może mocno wpłynąć na ping podczas rozgrywki. To w takim razie jaki serwer w Polsce, który utrzyma te 3 serwery będzie najlepszą opcją ?

Tak, lokalizacja to Francja, więc odradzałbym ten wybór w przypadku CS.
VPS KVM PL 4GB powinno starczyć - jest tu 50GB dysku: https://lvlup.pro/oferta/vps-kvm-pl/

A czy ta oferta nie została wycofana. Poza tym gra zajmuje 7-8GB

Oferta KVM zostaje.

Nie byłbym taki pewny czy tyle zajmuje, w moim przypadku jest to ponad 16GB :wink:
Poza tym wiele razy spotkałem się tu na forum z przypadkami gdzie na VPSie było za mało miejsca na dysku ze względu na spory rozmiar serwera CS:GO - winowajcami są tu przede wszystkim mapy.

Ale chyba tylko KVM+