Instalacja UBUNTU-DESKTOP i Streamowanie na Youtube przez VPS 24/7

AKTUALNE

Jest to mój pierwszy poradnik i chciałem krótko i na temat napisać o tworzeniu Streamów muzycznych z VPSA ( używałem VPSA z LVLUP.pro ) Przez ProxMox’a. Zaczynamy :smiley:

1. Logujemy się na panel ProxMoxa przez Panel klienta LVLUP !

1. Po zalogowaniu wchodzimy w Sprzet i naciskamy na Napęd CD/DVD i zmieniamy na ubuntu-16.04.4-server-amd64.iso i naciskamy OK. (w czasie tego procesu musimy mieć wyłączonego VPSA)

1. Po zmienieniu wchodzimy w zakładkę KONSOLA klikamy na WYŁĄCZ i RESET
    W konsoli wpisujemy apt-get install ubuntu-desktop

1. Po zainstalowaniu klikamy jeszcze raz WYŁĄCZ i RESET po zobaczeniu BIOSU wklikamy ESC i Powinien pojawić sie Pulpit Ubuntu

1. Pobieranie OBSA.
    Wchodzimy do SSH przez putty wpisujemy:

sudo add-apt-repository ppa:obsproject/obs-studio
sudo apt-get update
sudo apt-get install obs-studio

Wchodzimy w aplikacje na pulpicie szukamy OBS ustawiamy i streamujemy ! :smiley:

Przykład jak to powinno wyglądać po włączeniu streama ( oczywiście muzyke i overlay możecie mieć inną } https://www.youtube.com/watch?v=BVmWMHp0zUw

Przepraszam za chaos lecz nie mogłem wstawić więcej niż 1-ego zdjęcia :wink:

Popraw formatowanie. Punkt nr 1 jest z wcięciem, 2 bez 3 z 4 bez i 5 z wcięciem. Trochę brzydko to wygląda.

Mogę od nowa napisać ten sam post tylko bardziej przejrzyście ? :slight_smile:

Powinieneś mieć możliwość edycji posta. Jeśli nie masz - ktoś z moderatorów musi włączyć Ci tryb wiki.

Dzięki poczekam :wink:

Jeśli mógłbym coś zaproponować odnośnie

Ja bym screeny w takim razie powrzucał na imgura albo inny hosting zdjęć i poprawił troche formatowanie wtedy będzie pięknie

1 polubienie

właśnie wrzuciłem je na mój serwer WWW lecz nie mam możliwości edytowania posta

Twoje limity mogą być powiązane z tym, że masz dopiero pierwszy poziom zaufania na forum - w prosty sposób możesz zdobyć drugi, który pozwoli CI na standardowe postowanie dużych wątków.

@error

Posty z trybem wiki mogą edytować osoby z TL3 wzwyż

Dziekuję za odpowiedz, już edytowałem temat :wink:

Ujednoliciłem Ci dodatkowo wcięcia :wink:

1 polubienie

Nie żeby coś, ale widzimy hasło do Proxmoxa

hasło jest ucięte :wink:

Jeśli tytuł brzmi stream youtube twitch przez vps 24 7 to dlaczego tutaj znajduje się tylko instalacja domyślnie zainstalowanego systemu, bez procesu instalacji OBSa? :thinking:

2 polubienia

Było napisane żeby wejść na strone OBS’a i ustawić go :smiley: jak chce ktoś zrobic stream muzyczny na vpsie to chyba wie jak sie OBS’a ustawia :slight_smile:

Ale tytuł wprowadza w błąd -_- Tytuł poradnika to “Stream”, czyli tutaj powinna znajdować się instrukcja obsługi obsa, a nie tylko instalacji ubuntu (który defacto jest domyślnie instalowany przy kupnie vpsa w lvlup)

3 polubienia

Już edytowałem temat i dodałem istalacje OBSA na ubuntu :wink:

1 polubienie

Wszystko spoko, ale zastanawia mnie cel streamingu muzyki, obrazu, czy gry :rofl: z VPS-a,

Streaming jednego kawałka w kółko :kappa:

Yyyy ja tam sobie zapętlam :repeat: