Gotowy interaktywny baner TeamSpeak

ts3
Tagi: #<Tag:0x00007f343cf73e70>

#61

mały offtop :wink:

z racji na pracę nie mogę często odpowiadać ale są ludzie którzy potrafią naprowadzić na właściwy tor :smiley:

a co do meritum to ścieżki są bardzo istotne :wink:


#62

Kiepsko troche, wszystko zrobilem ale mam -6h na bannerze… jak to naprawic?


#63

Ustaw sobie strefe czasową na vpsie.

dpkg-reconfigure tzdata

#64

nadal to samo, nic sie nie zmieniło z tym bannerem…


#65

restart pomógł, dzięki !


#66

Wszystko super, ale zamiast baneru pokazuje mi pusty biały kwadrat :confused:


#67

Czyli nie do końca super :wink:
Czy na pewno ustawiłeś wszystko tak, jak powinno być?


#68

Raczej tak, stats.json ma uprawnienia, ts3 php framework jest, bibliteka GD też zainstalowana, więc za bardzo nie wiem co może być przyczyną.
edit. Spróbowałem z innym gotowcem i pojawił się ten sam problem, brak obrazka.


#69

Apropo czegoś innego. Nie patrzyłem jeszcze w kod bo jestem z telefonu, ale mnie ciekawi jedna rzecz: czy da się w tym zrobić tak, aby każdemu użytkownikowi z osobna wyświetlało inny banner? Na jakiej zasadzie musiało by to działać?


#70

Jak się chce to wszystko się da, ale bez umiejętności programowania się nie obejdzie. Ewentualnie możesz poszukać innego banera, który ma już taką opcje.


#71

Pewnie masz na myśli wyświetlanie czyjegoś nicku, wtedy najlepiej żebyś miał jakiś cache.

I wtedy możesz użyć wartości z $_SERVER['REMOTE_ADDR'] - ten adres IP byłby twoim kluczem a wartością jakiś nick z serwera.


#72

Myslalem troche i wpadlem na cos takiego. Moge to zrobić tak, że pod dany adres IP wstawiam informacje o użytkowniku, to wysyłam do pliku jako cache co x sekund, a następnie jak użytkownika przekieruje ts na url baneru, to na tej stronie sprawdzam ip i wyświetlam obraz z odpowiednimi co do ip danymi.
Czy ma to prawo działać? Chyba ma, nawet logiczne.


#73

Zapraszam na Eqipa.pl - zobaczysz jak to działa i co można uzyskać. Sposób działania taki, jak opisujesz, jednak z cache jest zrobione jeszcze lepiej :slight_smile:


#74

Witam, wszystko instalowałem i ustawiłem tak jak opisany i dostaje “http error 500”

Co to może być?


#75

Error 500. Czyli Internal Error, może wynikać z tego, że np. nie masz wymaganych pakietów lub też coś źle zostało w kodzie napisane


#76

A o jakie pakiety ci chodzi ?


#77

No dodatki do php typu curl


#78

Mógłbyś pokazać logi z serwera WWW?
Nasza magiczna kula jest w remoncie :worried:


#79

logi od Apache? i który?


#80

Najlepiej ten, który zawiera treść błędu :wink: