Witam Jakiś Ch*j ddosuje mi co chwilę vpsa. Jak to sprawdzić ? jakie jego ip żeby zablokować debila i zgłosić ip na policję ?
VPS openvmz
Do czego służy serwer?
Serwer minecraft i teamspeak
Wywala tylko serwer teamspeak
Do takich rzeczy polecam serwer KVM ponieważ OpenVZ nie ma ani troche obrony
Polecam zmienić serwer z OpenVZ na KVM
Ale nie mam teraz pieniędzy. NIe da się jakoś zobaczyć ip atakującego ?
Możesz zobaczyć za pomocą iftop
Aby zainstalować iftop używasz komendy sudo apt-get install iftop
Potem po zainstalowaniu wpisujesz iftop i wyskakuje ci lista adresów ip które łączą się z serwerem
Możesz mieć długo listę połączeń
Dzięki
Wątpię, że to DDoS, prędzej atak aplikacyjny skierowany głównie w podatności tsa lub zwykły flood. Chociaż w erze proxy i darmowych streserów, kto wie
Z darmowych stresserek nie padał testowałem XD z mojego neta 500mb/s też ( a dziwne bo mojego kolegi kvm padło ) Aplikacyjny nie bo sprawdzałem i tylko jest odpalona java i serwer ts3 bo mi kolega podał komendę jak to sprawdzić.
Masz fajne zainteresowania, tylko, że duża część to atrapy lub zwykły flood z jednego IP.
ping IP raczej dużo nie daje, po prostu zewnętrzny firewall to wyciął lub nie potrafiłeś wygenerować ruchu
To już taki zamówiony test, ale mam wątpliwości czy to jest zgodne z regulaminem.
To kolega się nie zna, uruchomione procesy nijak się mają do ataków aplikacyjnych.
On miał vpsa na hostingu Ov* nie na lvlup i sam pozwolił a jak pozwolił to skorzystałem. Nie wykonuje Ataków może jak gram w csa z kuzynem i jak mu ping podskoczy to mu dam ddosa aby mu ping spadł bo mu net się resetuje.
Co do hostingu lvlup.pro - serwery są z OVH
No ale grzeczniej, bo się toksycznie zrobiło
Testowałeś DDoSami swojego VPSa? Jest to łamanie regulaminu.
Mimo wszystko pod serwery publiczne zaleca się anty-ddosy, które KVM zawiera. Teoretycznie rzecz biorąc, możesz zdobyć adresy IP i pójść na policję. Jeśli ty ich nie zdobędziesz, to poprzez ticketa na pewno je otrzymasz.
A jak zobaczyć uruchomione aplikację ? bo teamspeak znowu nie działa strona i reszta działa.
To jest już raczej atak aplikacyjny bo mi skacze po 100% v3 cpu.
sformatuję VPS’a i zobaczę czy to pomoże.
Dobra rozwiązałem problem. Problemem był zcrackowany sinusbot który próbował wykonywać (skutecznie) atak na teamspeak