DDoSuja

Witam Jakiś Ch*j ddosuje mi co chwilę vpsa. Jak to sprawdzić ? jakie jego ip żeby zablokować debila i zgłosić ip na policję ?

VPS openvmz

Do czego służy serwer?

Serwer minecraft i teamspeak

Wywala tylko serwer teamspeak

Do takich rzeczy polecam serwer KVM ponieważ OpenVZ nie ma ani troche obrony
Polecam zmienić serwer z OpenVZ na KVM :slight_smile:

Ale nie mam teraz pieniędzy. NIe da się jakoś zobaczyć ip atakującego ?

Możesz zobaczyć za pomocą iftop
Aby zainstalować iftop używasz komendy sudo apt-get install iftop
Potem po zainstalowaniu wpisujesz iftop i wyskakuje ci lista adresów ip które łączą się z serwerem
Możesz mieć długo listę połączeń

Dzięki :slight_smile:

Wątpię, że to DDoS, prędzej atak aplikacyjny skierowany głównie w podatności tsa lub zwykły flood. Chociaż w erze proxy i darmowych streserów, kto wie :smiley:

Z darmowych stresserek nie padał testowałem XD z mojego neta 500mb/s też ( a dziwne bo mojego kolegi kvm padło ) Aplikacyjny nie bo sprawdzałem i tylko jest odpalona java i serwer ts3 bo mi kolega podał komendę jak to sprawdzić.

Masz fajne zainteresowania, tylko, że duża część to atrapy lub zwykły flood z jednego IP.

ping IP raczej dużo nie daje, po prostu zewnętrzny firewall to wyciął lub nie potrafiłeś wygenerować ruchu :stuck_out_tongue_winking_eye:

To już taki zamówiony test, ale mam wątpliwości czy to jest zgodne z regulaminem.

To kolega się nie zna, uruchomione procesy nijak się mają do ataków aplikacyjnych.

1 polubienie

On miał vpsa na hostingu Ov* nie na lvlup i sam pozwolił a jak pozwolił to skorzystałem. Nie wykonuje Ataków może jak gram w csa z kuzynem i jak mu ping podskoczy to mu dam ddosa aby mu ping spadł bo mu net się resetuje.

Co do hostingu lvlup.pro - serwery są z OVH :wink:

No ale grzeczniej, bo się toksycznie zrobiło :confused:

1 polubienie

Testowałeś DDoSami swojego VPSa? Jest to łamanie regulaminu.

Mimo wszystko pod serwery publiczne zaleca się anty-ddosy, które KVM zawiera. Teoretycznie rzecz biorąc, możesz zdobyć adresy IP i pójść na policję. Jeśli ty ich nie zdobędziesz, to poprzez ticketa na pewno je otrzymasz.

A jak zobaczyć uruchomione aplikację ? bo teamspeak znowu nie działa strona i reszta działa.

To jest już raczej atak aplikacyjny bo mi skacze po 100% v3 cpu.

sformatuję VPS’a i zobaczę czy to pomoże.

Dobra rozwiązałem problem. Problemem był zcrackowany sinusbot który próbował wykonywać (skutecznie) atak na teamspeak