BSpawn - plugin dodający możliwość ustawienia spawnu

BSpawn

Plugin dodający możliwość ustawienia spawnu na serwerze Minecraft.

Komendy

• /spawn - teleportuje na miejsce spawnu
  • /setspawn - ustawia miejsce spawnu

Uprawnienia

• bspawn.spawn - dostęp do komendy /spawn
  • bspawn.spawn.set - dostęp do komedny /setspawn

Inne informacje

Jeżeli spawn nie został ustawiony przez plugin, teleportacja odbędzie się na miejsce domyślnego spawnu (można zmienić przy pomocy /setworldspawn ).

Wymagania

• Silnik MC oparty o Bukkit API ( Spigot, Craftbukkit ) - wersja nie wymagana, powinno działać na >1.8 .

Pobieranie

Kliknij ten link, aby przejść do listy najnowszych wersji pluginu.

Błędy, propozycje

Błędy jak i propozycje proszę zgłaszać poprzez na PM lub mailowo: dawid@dbanaszewski.pl.
Oczywiście można również poniżej napisać :wink:

3 polubienia

Mogę zapytać o sens takiego pluginu ? :thinking:

Oczywiście.
Dlaczego ten plugin został stworzony?
Mamy 1.13, Essentials trochę nie działa, czasem EssentialsX działa i nie (takie dochodzą mnie słuchy).
Plugin będzie działał poniżej 1.13, ale docelowo powstał na mój serwer 1.13, który nie wypalił, więc opublikowałem go (ten plugin) w Internecie dla innych, aby mogli korzystać z nowej wersji MC bez utraty komend.

Sam nie mam problemu z działaniem Essentialsx na 1.13, poza tym
https://minecraft.gamepedia.com/Commands/setspawn
To jak wymyślanie koła od nowa :wink:

Ale nie mamy komendy /spawn :stuck_out_tongue:
Po drugie - pisząc pluginy rozwijam swoje umiejętności.
Po trzecie - komenda /setspawn działała w Indev 0.31, a mamy dzisiaj 1.13 XD

No, ja przyczepiłbym się do wielu rozwiązań w kodzie. Dodatkowo twój /spawn działa tylko w tym samym świecie, a najczęściej nie o to chodzi :confused:

1 polubienie

Błąd, u mnie spawn można ustawić w wybranym świecie.
Tutaj jest ustawianie nazwy świata: https://s1.dbanaszewski.pl/git/dbanaszewski/BSpawn/src/branch/master/src/main/java/pl/dbanaszewski/bspawn/MainClass.java#L157

Teraz mamy w czystym minecrafcie komende /setworldspawn [pos], jeżeli nie podamy pozycji to spawn ustala siędokładnie tam gdzie stoimy :stuck_out_tongue:

Za rozwijanie umiejętności <3, ale publikowanie czegoś z czego i tak nikt nikt nie skorzysta dla mnie mija się z celem :confused:

Dlaczego nikt nie skorzysta?
Wiele moich kolegów korzysta z tego na serwerach 1.13, bo po prostu nie chcą używać niestabilnego Essentials(X), a nie potrzebują wielu komend.

Mi chodzi o to, że tepa cię na spawn danego świata, a nie całego serwera. Jak jesteś w innym świecie, to najczęściej ma tepać na jakiś spawn w tym głównym

Okej, dodaję to do listy propozycji :wink:

EssentialsX został naprawiony i funkcja spawnu działa bez problemu, żadnych innych błędów w wyniku użytkownia EssentialsX nie odnotowałem.

1 polubienie

Z propozycji to mogę Ci powiedzieć żebyś ciągle wszędzie nie ładował live z config’u, zdefiniuj sobie to gdzieś

Po co GitHub, po co tracker, po co XXI wiek.

Nie korzystam z Githuba, wole selfhosted Gitea.
Tracker jest wyłączony, bo i rejestracja na moim Gitea jest wyłączona.
:man_shrugging: