BlockM - Sprawdź, czy masz blackliste FiveM lub RedM

O narzędziu BlockM słów kilka…

Kilka miesięcy temu stworzyłem darmowy tool, dzięki któremu można sprawdzić, czy dany adres IP posiada blackliste w dość popularnych modyfikacjach multiplayer - FiveM oraz RedM

Dlaczego BlockM?

Mój tool jest minimalistyczny, nie zbiera żadnych danych, a jego działanie polega na odpytywaniu endpointu odpowiedzialnego za sprawdzanie blacklisty wprowadzonym adresem IP. To wszystko! :slight_smile:

blockm

Co wspólnego ma loteria i ślimak?

Button posiada emoji jednorękiego bandyty w nawiązaniu do polityki grupy cfx.re, która swego czasu banowała losowe adresy IP, odrzucając apelacje właścicieli serwerów oraz legalnie działających hostingów. :slot_machine:

Dawaj mi to!

Link do toola: Cfx.re blacklist checker - riko.dev

10 polubień

Fajna by była opcja sprawdzenia kilku adresów ip na raz a tak to super narzędzie.

1 polubienie

Odświeżono layout narzędzia oraz dodano opcje bulk (kilka adresów ip po przecinku).

2 polubienia

Aktualizacja
Nowy rok, nowy layout (po raz kolejny). W kolejnej wersji zostanie wprowadzone API do łatwiejszego odpytywania serwerów pod kątem blacklisty.

Ten temat został automatycznie zamknięty 180 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.

Aktualizacja

• Dodano informacje o używanym endpoincie API.
  • Przywrócono nawiązanie do " Co wspólnego ma loteria i ślimak?".

Próba sprawdzenia adresów IP z prywatnej puli (127.0.0.1, 10.0.0.1, czy 0.0.0.0) kończy się błędem 500 Internal Server Error. Sprawdź, czy nie masz jakiegoś błędu w backendzie :wink:

1 polubienie

Dzięki za znalezienie i zgłoszenie błędu. Poprawione :smiley: