Hej,
może temat nie zbyt pasuje do tego forum, ale od tego jest kategoria offtopic. Jetem początkujący w temacie AirSoftu i chciałbym zapytać się was jakie wyposażenie polecacie na początek. Mam znajomego, który zaraził mnie pasją do AS i chciałbym zakupić sobie dobrą replike. Aktualnie mój do wydania mam ok 300-400zł. Interesuje mnie replika elektryczna + akcesoria typu (okulary ochronne, strój itp.). Przepraszam za niecodzienny temat, ale mam nadzieję, że znajdzie się tu ktoś kto również się tym zajmuje.
Osobiście jako oksy mogę polecić uvex-y ivo. Co do ochrony zębów / twarzy warto zainwestować w maskę typu stalker, no chyba że chcesz mieć dziurkę na słomkę https://gunfire.com/pl/producers/search.php?text=stalker
Co do stroju szukaj w demobilach bundeswehr-y (tanio i dobrze ne tylko przy autostradzie )
O cm 028 każdy słyszał , jedna z najlepszych replik na początek, ewentualnie galaxy mp5 jak znajdziesz
Dodatkowo polecam na start korzystać z dobrych kulek np firmy g&g, guarder czy madbull.
Dzięki, mam w planach zakupić maskę typu Stalker, popatrze sobie jeszcze przytoczone oferty
Powiem tak, przy cqb must have w lesie warto, dodatkowo możesz pomyśleć nad jakimś kapeluszem i chustą / arafatką. Póżniej polecam pomyśleć nad kamizelką taktyczną a i dodatkowo nie zapomnij o szybko ładowarce jak będziesz brać jakieś midy.
Nie pomyślałem o tym. Zobaczę, masz może konkretne linki do replik? Bo nie mogę znaleźć bardzo tych wyżej?
hmm ceny cymki są teraz trochę wysokie, lepiej kupić używkę ale łap:
https://www.taniemilitaria.pl/pl,ak-47-cm028-cyma,0,5,6,7,68.html#.XVm3qHvgqUk
Za tą cenę ciężko o pełne wyposażenie.
Jeżeli chodzi o akcesoria to mocno polecam zakupić maskę ochronną (by nie stracić zębów)
Jesteśmy przy najważniejszej rzeczy jaką są okulary (tu bym nie oszczędzał)
Jedyna rzecz której nie polecę byś sam dobrał.
Co do replik na początek poleciłbym boczniaka i chodzić z nim na CQB.
Z biegiem czasu jeżeli okaże się że ASG nie jest chwilową zajawką możesz zainwestować w jakiś karabin.